Zalaegerszeg

2010.10.15. 06:00

Panasz: Miért csak az utca elején javítanak?

Zalaegerszeg bozsoki városrészéből Jandó Pálné azt nehezményezte, hogy miért csak a Szabadság út első háza előtt javítják az utat, s miért marad ki ebből a munkálatból a következő három ház előtti útszakasz.

Sinkovics Eta

Az utca elején csütörtökön javában folytak a munkák. Csapadékvízelvező árkot alakítanak ki, s ameddig az építkezés megkívánja, felújítják az útcsatlakozást - tudtuk meg a kivitelező cég képviselőjétől, Koltai Balázstól.

Jandó Pálné elmondta: esőzésekkor a hegyről lezúduló víz elárasztja a házak alatt lévő garázsokat.
- Hiába van méteres, mélyített aknánk, megtelik... Örülök, hogy az utca elején lévő háznál megcsinálják az utat, de itt három család lakik - nyomatékosította. Saját erőből töltögették fel az utat, de nagyobb esőzésekkor használhatatlan. - Nem értem, hogy odáig van pénz megcsinálni, erre a hatvan méterre már nincs? - kérdezte. Panaszukkal már megkeresték az önkormányzatot, ahogy mi is.


- Többéves problémát oldunk meg az első ház csapadékvíz mentesítésével, mert az útpályaszint magassága miatt a pincébe rendszeresen befolyt a víz - kezdte Kámán István, az útépítési és közlekedési csoport vezetője. - Nem útépítésről van tehát szó, hanem az útcsatlakozás olyan mélyítéséről, hogy megszüntessük a víz lejutását a pincébe. A munkálatokat egyébként kiterjesztjük a panaszos házáig is - mondta Kámán István, aki fenntartás jelleggel, az út lokális hibáinak kijavítására is ígéretet tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!