Zalaegerszeg

2010.09.13. 06:41

Boldogfai kereszt: magánkezdeményezés révén ékesíti a falut

A Zalaboldogfán élő Kalmár házaspár, József és Rózsika kezdeményezése nyomán állították fel, s szentelték meg tegnap a keresztet, mely mostantól a Kossuth u. 6. szám alatti területen áll.

Arany Horváth Zsuzsa

A házaspár régi terve volt, hogy e módon ad hálát, s fejezi ki a község iránti tiszteletét, megbecsülését. Most, Mária-napon, a falu búcsújának napján valósággá vált az álmuk. Vasárnap délután velük együtt ünnepelt a család, a rokonság, a falu közössége. A köztéri kereszt felavatásának, megszentelésének, megáldásának tanúja és szereplője volt az andráshidai Igazgyöngy Népdalkör is. A bevezető verset Kalmár Józseftől hallottuk, majd Rózsika szólt az egybegyűltekhez, örömét fejezve ki, hogy a 11 éve vásárolt területen állhat a kereszt. Mint mondta, a boldogfai föld régóta otthonuk, megélhetésük záloga, s gyermekeik élettere. Hozzátette, reméli 2010-től a családok boldogulása felé fordul az ország jövője.


Az ősök keresztállító szokását, hagyományát követve adományozzák a községnek ajándékukat, zárta szavait. Később Luter Péter polgármester köszönte meg a házaspár gesztusát, mellyel tovább gazdagították a kis falut, s annak összetartását. Majd Farkas László plébános áldotta meg a köz keresztjét. Az egyházi énekek és az imák felhangzása után a jelenlévők egy-egy gyertyát is gyújtottak az új kereszt tövében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!