Zalaegerszeg

2010.08.10. 02:29

A Kis-Balaton felé: a tervezett nyomvonal része lesz a Zala-völgyi kerékpárútnak

November harmincig 245 millió forintos költséggel nagyjából öt kilométer hosszú kerékpárút épül meg Zalaszentivánon, a felhagyott Szombathely- Pécs és Zalaegerszeg- Ukk vasútvonal töltésén.

Varga Andor


- A tervezett nyomvonal része lesz a majd megvalósuló Zala-völgyi kerékpárútnak - mondta el Dormán Miklós hozzátéve: a tervezés szakaszában egyeztettek a megyeszékhelyi kerékpárosok egyesületével, és segítségükkel kijavítottak olyan hibákat, amelyek benne maradtak például a korábban megvalósult Bagod-Zalalövő kerékpárútban, s amelyek nehezítik annak a mindennapi használatát. - Ha egyszer elkészül e megyeszékhelyt és a Kis-Balatont összekötő létesítmény, turisztikai szempontból új távlatok nyílnak meg előttünk is, és büszkék lehetünk majd arra, hogy a fejlesztésekkel mi egykor az élen jártunk. Remélem, rövidesen több önkormányzat is követi majd a példánkat.

A Sprint Kft. ügyvezetője az aláíráskor megköszönte, hogy öt pályázó közül ezt a kis céget választották a kivitelezésre, s ígérte: határidőre, első osztályú minőségben fogják elkészíteni a zalaszentiváni kerékpárutat.  

MERRE NŐ TOVÁBB AZ ÚT?

Az új létesítmény a megyeszékhely felől egy már meglévő, mintegy 300 méteres, szintén szentiváni beruházásban megvalósult bicikliúthoz csatlakozik, a túloldalon azonban egyelőre a szó szoros értelmében vége lesz az aszfaltcsíknak. A helyiek abban bíznak, hogy Zalaegerszeg felé belátható időn belül elkészül a csatlakozás, s akkortól Zalalövőig járható lesz biciklivel a Zala völgye. Kényelmesen és biztonságosan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!