Zalaegerszeg

2009.12.15. 03:29

Mire költenek a lakásalapból?

Zalaegerszeg - Jövőre az önkormányzat városrehabilitácós feladatokat is finanszíroz a lakásalapból. A pénz felhasználásáról nemrég döntöttek.

Varga Andor

Az önkormányzat a lakásalapba gyűjti a bérlemények eladásából befolyó bevételeket, s évente dönt a pénz felhasználásáról. Évekig csak lakhatással összefüggő célokra költhettek ebből a forrásból, de egy tavalyelőtti jogszabály-módosítás szélesebb körű felhasználást tett lehetővé.

A zalaegerszegi lakásalapban várhatóan 213 millió forint szabad forrás lesz jövőre. Ebből 50 millió forintot szánnak az első lakáshoz jutók támogatására, 40 milliót lakásvásárlásra, és 18,8 milliót bérlemény felújítására. Tizenötmillió forintot tesznek félre építési telkek kialakítására a Flórián utcában, Andráshidán pedig hárommillió forintból hoznak létre öt házhelyet, és feltárnak két hektár területet.

A Pázmány utcai önkormányzati lakóház energetikai korszerűsítésére 35 millió forintot különítenek el, s városrehabilitációs célokra is költenek a lakásalapból 27 millió forintot, ez utóbbi a Mérleg tér 3., a Várkör 21. és Jákum utca 14. területrendezésére szolgál. A pénzalapban 24,2 millió forint marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!