Zalaegerszeg

2008.10.03. 02:28

Rövidül a kívánságlista

Zalaegerszeg (szj) - Átadták a 15. választókerületben kialakított új és felújított parkolókat. A Hegyalja utca 19-27. és 37-47. környékének lakói tizenöt új várakozóhelyet vehettek birtokba.

Szabó Judit

A tömbbelsőben található parkoló nemcsak mennyiségileg gyarapodott, hanem minőségileg is jelentős változáson ment keresztül azáltal, hogy leaszfaltozták a meglévő harmincöt helyet. A Hegyalja út 37. melletti lépcsőt csúszásmentes térköves burkolattal látták el, s kiépítettek egy innét induló, Eötvös-iskolához vezető járdát. A kivitelező, az Utplan 95 Kft. összesen 1400 négyzetméter aszfaltozott felületet alakított ki 4,5 millió forintos költséggel. A beruházás hozadékaként a közeli üzletek árufeltöltése is megoldódott.

A szerdán tartott avatási ünnepségen a kivitelező cég nevében Horváth Béla ügyvezető igazgató jelentette készre a munkát, majd dr. Gyimesi Endre polgármester beszélt, hangsúlyozva, hogy a zalaegerszegiek már közel 27 ezer gépjárművel rendelkeznek. A járműpark 77 százaléka személygépkocsi, és nem mindegy, hogy az autókat milyen körülmények között tároljuk, ezért fektetnek nagy hangsúlyt a parkolóépítésre - tért ki rá a polgármester.

A Hegyalja úti fejlesztéssel kipipálható az egyik megoldandó probléma Rigó Csaba kertvárosi kívánságlistáján . A 15. választókerület önkormányzati képviselője 2006-ban írta össze a feladatokat a lakók és közös képviselők igényei alapján. Az avatóünnepségen elmondta, hogy a fejlesztések ütemezetten folytatódnak. Rigó Csaba szerint minden remény megvan arra, hogy még ősszel elkészül az Eötvös-iskola hátsó bejárata melletti vízelvezetés és járda, leaszfaltozzák a Csutor Imre utca járdáját mindkét oldalon, folytatják a lépcsőfelújítást a Hegyalja út páros oldalán és új lépcsőt építenek a Cinke utca 10-12. keleti oldalán.

Ezek is érdekelhetik