Zalaegerszeg

2008.05.27. 02:27

Élmények, közel a természethez

Becsvölgye (haa) - Szabadtéri tanórák tartására is alkalmas kerti kuckót avattak fel a Szegi Suli udvarán. A részben nyitott faépület pályázati forrás révén készült el.

Horváth A. Attila

Iskolai ünnepségen vették birtokba a gyerekek múlt csütörtökön az új épületet, amely rendeltetése szerint a környezettudatos oktatást és nevelést szolgálja a jövőben, így például kiállításoknak ad otthont, illetve egy beépített odú jóvoltából a madarak életének tanulmányozására is lehetőséget kínál. Funkciót máris találtak a létesítménynek: békák, kanalas gémek, fűzfák és gyógynövények adták a témáját annak az előadássorozatnak és vetélkedőnek, ami az avatás napján várta a diákokat. Simon Zsolt igazgatótól megtudtuk: a későbbiekben is hasonló progamokat rendeznek majd a kuckóban, a környezetét pedig hagyományos göcseji építményekkel, például aszalóval és kemencével szeretnék bővíteni.

- A lényeg, hogy fejlődjön a gyerekek természettudományos gondolkodása, s az oktatás élményszerűbb legyen - mondta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!