Zalaegerszeg

2007.12.07. 03:28

Késik a felújítás

Zalaegerszeg (ag) - Ha a legrosszabb burkolatú belvárosi utca címért versenyt hirdetnének, az egerszegi Botfy jó eséllyel kerülhetne a dobogóra. Pedig több mint egy éve készen állnak a tervek a rendbetételére.

MTI

A Botfy utcai állapotokkal tavaly februárban is foglalkozott lapunk, akkor az illetékesek tavaszra prognosztizálták a teljes felújítás megkezdését. Mivel nem látszott, lesz-e rá pénz, a nyár elejére legalább az útfelület lemarását, javítását megígérték. Ez azért is indokoltnak látszott, mert a Léda-ház építése miatti többletforgalom tovább rongálta az amúgy is töredezett burkolatot, ezért okkal lehetett hinni, többet már nem bír ki az utca. Nem így történt.

Mint a polgármesteri hivatalban az útépítési és közlekedési csoport vezetője, Kámán István elmondta, engedélyekkel együtt rendelkezésre állnak az építési, kivitelezési tervek, de a teljes felújítás 46 millió forintját a város nem tudta eddig előteremteni. A legszükségesebb javításon túl viszont más már szóba sem jöhet, fogalmazta meg a szakember. Még a kátyúzás sem, ugyanis nemcsak a burkolat szorul felújításra. Mivel a járda már alacsonyabban van az úttestnél, így a hosszú távú megoldás érdekében az egészet át kell építeni.

Tombi Lajos alpolgármester érdeklődésünkre közölte, az orvosi rendelő előtti kisebb javításon kívül, ezért nem kerítettek sort más munkára. A továbbiakról pedig a költségvetés megtárgyalása után lehet beszélni, akkor derül ki, jut-e pénz a Botfy utcára.

- Vitathatatlan, hogy ráférne a felújítást - ismerte el. - Mivel a város közlekedésének átértékelése is most zajlik, figyelembe kell venni majd az esetleges további változtatásokat. Például hamarosan átépül a Göcseji út-Mártírok útja csomópont, amikor terelőútként is szóba kerülhet a Botfy utca. Vizsgáljuk emellett a Mártírok útja estleges egyirányúsítását, amely párban az Adyval funkcionálna. Szóba került még a Kosztolányi út kétirányúsítása is, és megépül a kórház melletti parkoló. Ezek mind-mind befolyásolják a későbbi forgalmat, ezt is meg kell tehát vizsgálni, amikor döntés születik az átépítésről - összegezte az alpolgármester.A költségvetési vita után derül ki: lesz-e pénz a Botfy utcára

Ezek is érdekelhetik