Zalaegerszeg

2006.09.21. 02:29

Virágos város

Zalaegerszeg - A legutóbbi, cikluszáró közgyűlésen kiosztották az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. által immár 3. alkalommal meghirdetett Virágos Zalaegerszegért pályázat díjait.

nincs nev

- A szomszédok gyakran mondják, hogy szép az udvar, így mikor a Zalai Hírlapban olvastuk a pályázati felhívást, úgy döntöttünk, benevezünk. Tavaly is próbálkoztunk már, és jövőre is pályázunk, ha sikerül nyerni, ha nem - mondta Pete László, majd bemutatta muskátlival, leanderekkel, estikével, valamint különleges süvegfenyővel tarkított portáját, melyen - talán a kellemes kora őszi időjárásnak köszönhetően - még nyíló orgonával is találkoztunk.

A közintézmények sorában megosztott első helyezéssel jutalmazta a zsűri az Ady-iskola és a Kodály-tagóvoda virágosítását. Simon Lászlónétól, az Ady-iskola tanárától megtudtuk: az udvar Kisfaludy utcával párhuzamos zöldterületét, Ady Endre szobrának környezetét csinosították a pályázat keretében, igazodva a városközpont köztéri szobrait övező talapzatok virágosításának gyakorlatához. - Az 5. és 6. osztályos fiúkkal technikaórákon, számítógéppel terveztük meg a munkát, míg az ültetést a lányok végezték - hangsúlyozta a tanárnő, hozzátéve, hogy a tervek készítésében Faragó Robin jeleskedett leginkább, a diákok pedig otthonról hozott növényekkel is segítették a munkát. Az első díjjal járó 100 ezer forintot további parkosításra fordítja az iskola.

A landorhegyi Kodály-tagóvoda vezetője, Békefiné Bertók Andrea büszkén mutatta be az intézmény tágas, megszépített udvarát. Mint mondta, az elismerést az ízléses sziklakerttel, valamint a virágosított, lépcsőzetes domboldallal érdemelték ki.

- A lényeg az volt, hogy minél inkább gyermekközpontúvá, barátságossá sikerüljön alakítanunk az óvoda udvarát. Természetesen vannak még ötleteink... - utalt végül a tervezett további csinosítgatásra a tagóvoda-vezető.

Társasházak kategóriában a Landorhegyi út 34. számú épület környezete találtatott legszebbnek (az itt készült fotót szeptember 9-én, a zsűrizést követően közölte lapunk). Az első helyezettek 75, illetve 100 ezer forintos pénzjutalmat vehettek át, míg összesen több mint 1 millió forintot osztott ki a város a Virágos Zalaegerszegért pályázat díjazottainak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!