Zalaegerszeg

2006.09.14. 02:25

Társadalmi munkával

Zalaegerszeg (haa) - Aktív társadalmi munka helyszíne volt a Fiú kecskével című, Landorhegyen álló szobor környezete vasárnap: a lakók és az őket képviselő civil szervezet jóvoltából megszépült a társasházak közötti park.

nincs nev

Az Órhajós utcai óvoda mögött található terület rendbetételét már tavaly elhatározta az Összefogás Landorhegyért Egyesület, melynek nevében Buktáné Hetesi Magdolna és Tarr Ervin számolt be a munka menetéről.

- Pihenőparkot alakítunk ki a lakók segítségével; két térkőből kiépített járdaszakasz már elkészült, szép keretet kapott a szobor is, emellett pedig elsősorban a tereprendezésre helyezzük a hangsúlyt - tudtuk meg. A környéken élők és az egyesület tagjai célul tűzték ki továbbá a terület füvesítését és virágosítását is; mint mondták, szeptember 24-én műsorokkal és közös főzéssel, piknikkel tarkított ünnepség keretében szeretnék felavatni a megszépült közteret, a társadalmi munka azonban ezután sem áll meg, hamarosan ugyanis padokkal bővítik a park felszereltségét.

A serényen dolgozó csapat tagjaként olyan lakók is szerszámot ragadtak múlt vasárnap, akik a társasházak átadása, vagyis 1968 ősze óta élnek a városrészben. Közülük ketten felidézték: akkoriban ők ültették el azokat a csemetéket, melyek mára a park hangulatát meghatározó méretes fákká terebélyesedtek. Azóta azonban a mostani az első jelentősebb rendezés a zöldterületen, tették hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!