Zalaegerszeg

2006.09.28. 02:28

Lépések az állásért

Zalaegerszeg (szj) - Személyre szabott tanácsadással folytatódik a többgenerációs munkanélküliség kezelésére indított uniós Interreg IIIA program Zala megyében.

nincs nev

A zalaegerszegi WH Humán Kht. szervezésében zajló projekt első szakaszában elemzés készülta többgenerációs munkanélküliség kialakulásának okairól és a mérséklésére rendelkezésre álló állami forrásokról, majd szakemberek segítségével kidolgozták a speciális probléma kezelésének kísérleti módszerét. Tavasszal húsz olyan, elsősorban kistelepüléseken élő zalai családdal vették fel a kapcsolatot, ahol nincs munkája sem a szülőnek, sem a felnőtt gyermeknek. Ezt követően elkészítették a programba bevont munkanélküliek egyéni helyzetét és képességeit feltáró elemzéseket, majd csoportos foglalkozásokat tartottak. Az őszi és téli hónapokban személyre szabott humán tanácsadás keretében egyénileg segítik a munkanélkülieket. Többek között érzelmi, mentális támogatást nyújtanak számukra, feltárják képzési igényeiket, valamint álláskeresési technikákat és munkahelyi beilleszkedési módszereket tanítanak nekik annak érdekében, hogy visszataláljanak a munkaerőpiacra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!