Zalaegerszeg

2006.07.06. 02:27

Újabb zenészbarátság kezdete lehet

Zalaegerszeg (dzs) - Dalmáciai fesztiválon is részt vett július elején a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar. Hazánk fiain kívül olaszok, horvátok, szlovének szórakoztatták az érdeklődőket. - Dalmáciai fesztiválon is részt vett július elején a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar. Hazánk fiain kívül olaszok, horvátok, szlovének szórakoztatták az érdeklődőket.

Mórocz Zsolt

Zalaegerszeg (dzs) - Dalmáciai fesztiválon is részt vett július elején a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar. Hazánk fiain kívül olaszok, horvátok, szlovének szórakoztatták az érdeklődőket. - Dalmáciai fesztiválon is részt vett július elején a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar. Hazánk fiain kívül olaszok, horvátok, szlovének szórakoztatták az érdeklődőket. A koncertsorozat a Varasdi Vasutasok Kulturális Egyesületének szervezésében zajlott. Az előadók különböző helyszínen léptek fel, az egerszegiek Varasdon és a dalmáciai Primostenben adtak ízelítőt repertoárjukból. Fúvósaink, mint Gyenese Zsolttól, az Egerszegi Fúvószene Alapítvány elnökétől megtudtuk, Varasdon felvonulás keretében melegítettek, majd önálló koncertet adtak. A szervezők, fűzte hozzá, jelentős szerepet töltenek be a város kulturális életében, hetente-kéthetente tartanak különböző rendezvényeket, fesztiválokat. A fúvósprogramot a zalaiak Primostenben folytatták. Elismertségüket tükrözi, hogy egyedül ők játszhattak színpadon, a többi előadónak be kellett érnie az utcatérrel. A fellépéssel a zenekar tovább szélesítette külföldi (Hollandia, Németország, Ausztria, Szlovénia) kapcsolatait. Gyenese Zsolt reméli, látogatásuk tartós barátság kezdetét jelenti, s viszonozhatják majd a meghívást. Zalaegerszeg (dzs) - Dalmáciai fesztiválon is részt vett július elején a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar. Hazánk fiain kívül olaszok, horvátok, szlovének szórakoztatták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!