Vörösiszap

2010.10.29. 08:50

Iszapömlés: ismét romlott a legsúlyosabban megsérült beteg állapota

Ismét romlott a vörösiszap-katasztrófa következtében a legsúlyosabban megsérült, Győrben kezelt férfi állapota - közölte a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa pénteken az MTI érdeklődésére.

MTI

 Az idős, testfelületének a háromnegyedén égési sérüléseket szenvedett férfit továbbra sem tudták levenni a lélegeztető gépről, és keringését ismét segíteni kell, ezért nem tudták végrehajtani rajta az elhalt részeket eltávolító beavatkozást - közölte Tamás László János. Hozzátette: a náluk ápolt másik páciensen - aki testfelülete 30-35 százalékán égett meg - újabb műtéttel távolítottak el elhalt részeket, az ő állapota kielégítő.    

Mint arról az MTI korábban beszámolt, a harmadik, 10-15 százalékban égési sérüléseket szenvedett beteg a múlt hétvégén elhagyhatta a kórházat, ám a jövőben rajta is több műtéti beavatkozást kell még elvégezni.
   
A legsúlyosabban megsérült páciens - korábban életveszélyes, de stabil - állapota két hete már romlott egyszer, de pár nap múltán sikerült javulást elérniük az orvosoknak.


Vörösiszap-áradat: Adománygyűjtés lapcsoportunknál - KLIKK IDE a részletekért!  


A KATASZTRÓFA DOSSZIÉJA ITT!


Képek Kolontárrról 2010. október 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!