Vasboldogasszony

2014.11.09. 13:20

Versek és mesék hangzottak el

Vasboldogasszony - Az Észak-Nyugat Zalai Kistérségi Társulás és Vasboldogasszony Község Önkormányzata szervezésében immár 9. alkalommal rendezték meg szombaton a kistérségi vers-, próza- és mesemondóversenyt.

Nagy Katinka

A megmérettetésen 61 versenyző indult óvódás, általános iskola alsó tagozatos, felső tagozatos, ifjúsági és felnőtt kategóriákban.

- A rendezvényt minden évben más kistérségi településen tartjuk meg – árulta el az esemény kapcsán Hesselné Bea, a rendezvény egyik szervezője. - Az idei évben 61 versenyző volt, akik oklevelet és könyvet vehetett át a teljesítményükért. A versenynek főleg az alsósok és az óvodások között volt nagy sikere, 40 fő ezekben a kategóriákban nevezett.

Mivel elég sok volt a jelentkező a verseny két külön zsűri előtt zajlott. Az egyik csoportban a zsűri elnök Kiss Gábor volt a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója, míg a másikban Deák Istvánnak, Petőhenye polgármesterének jutott ez a tisztség.

Érkeztek versenyzők a megmérettetésre Gősfáról, Vasboldogasszonyról, Egervárról, Lakhegyről, Kispáliból, Nagypáliból, Alibánfáról, Zalaszentivánról, Zalaszentlőrincről, Kemendollárról és Pókaszepetkről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!