Utazó

2012.01.26. 20:35

A németeknek nem a Balaton a Riviéra

Voltak időszakok, mikor szinte csak német szót lehetett hallani a Balaton-parton, ám az évek múlásával egyre kevesebb a német honból érkező turisták száma. A német turisták utazási kedve nem változott, csak éppenséggel nem bennünket választanak.

zaol.hu

A Forschungsinstitut für Urlaub und Reisen (FÜR) felmérése szerint a németek a nyaralás módjától és a nyaralásra szánt pénz nagyságától függően más-más úticélokat preferálnak. A legtöbb nyaraló a Földközi-tengeri strandok felé veszi az irányt. Ennél a körnél az úti célok között Spanyolország vezet 30 százalékkal, majd Törökország következik 14 százalékkal, továbbá a németországi  Mecklenburg - Elő-Pomeránia 8 százalékkal, Olaszország és Horvátország pedig 6-6 százalékkal áll a lista elején - számol be laptársunk, a Napló.
 
A természetközeli környezetet preferáló nyaralásoknál Bajorország, Ausztria, Olaszország, Hollandia és Mecklenburg, az aktívturizmusban Ausztria, Olaszország, Bajorország, Mecklenburg és Svájc osztozik az első öt helyen. A legkedveltebb egészségturisztikai úti céloknál az első helyen Bajorország, Lengyelország, Alsó-Szászország, Csehország, majd Baden-Württemberg a sorrend.
 
A nyaralásra ötszáz eurónál kevesebbet szánóknál Bajorország, Mecklenburg, Alsó-Szászország, Olaszország, majd Schleswig-Holstein, az 500-2500 eurót költők körében Spanyolország, Törökország, Olaszország, Ausztria, majd Bajorország a legkedveltebb úti cél.

Magyarország nem szerepel az egyik élbolyban sem.
 

 Turizmus dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!