Utazó

2011.09.18. 09:07

A termálfürdők körzetében a bor jelentős turisztikai attrakció

Fülöp Andrástól, a lenti-hegyi Márton-pince tulajdonosától azt kérdeztük, hogy véleménye szerint milyen szerepe lehet a helyi boroknak a város turisztikai programkínálatát illetően.

Gyuricza Ferenc

- Országosan kimutatható, hogy a termálfürdők körzetében a bor és a gasztronómia jelentős turisztikai attrakció - mondta Fülöp András. - Ez Lentiben is tapasztalható, ugyanakkor tény, hogy a jelenleginél több kifejezetten helyi, termelői borokkal foglalkozó szolgáltatóra, illetve összehangoltabb és erőteljesebb marketingre lenne szükség.

Fülöp András úgy véli, a Lenti térségében termelt borok ma már megütik a minőségi szintet, ezt a hegyközségi, megyei és nemzetközi borversenyek eredményei is igazolják. A város része továbbá a Kerka és Mura Menti Hegyközségnek, így a jogszabályi feltételei is adottak a borkimérésnek.


- A borkínálat idegenforgalmi szempontból nagyon fontos szerepet játszik, mivel a városba érkező vendég élményekre vágyik - tette még hozzá. - Természetesen a gyógyfürdő az első számú attrakció, de kulturális területen, sport és mozgás szempontjából, illetve gasztronómiai téren is ki kell szolgálni az igényeket. A borturizmus fellendítés érdekében szükség lenne egy olyan gyalogútra, amely a jobb megközelíthetőség érdekében összekötné az üdülőövezetet a Lenti-heggyel. Erre pályázati lehetőségek is volnának, azokra a jelenleg érvényes szabályok szerint azonban csak az önkormányzat jelentkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!