Tudomány

2013.02.20. 17:20

Nagyvárosi száguldás

Ma már egy középkategóriás okostelefon hardveres teljesítménye elég ahhoz, hogy minőségi játékkonzolként is helytálljon az eszköz. Androidos sorozatunkban ezúttal látványos autóversenyt ajánlunk.

Horváth A. Attila

Asphalt 5: nonstop üldözés. Fotó: illusztráció

A Gameloft stúdió Asphalt szériája az 5. résszel elérte azt a grafikai és kezelhetőségi szintet, amely csak az árkád stílusú játékok legjobbjaira jellemző. Ebben nagy szerepe van az élményközpontú irányításnak: akár a képernyő tapogatásával, akár a gyorsulásmérővel (elforgatással) vagy a kis kormánykerékkel vezetjük a versenygépeket, a frusztráló kicsúszások helyett jó úttartásra és veszett száguldásra számíthatunk. Tizenkét szépen rajzolt nagyváros (például Athén, Róma, Párizs, San Francisco) és 32 (!) élethű sportverda közül lehet választani; egyebek közt Camaro, R8, Mustang, Veyron, ZX6R, illetve több Ferrari, Lamborghini vár a sofőrre. A tuningműhely is fejlődési lehetőséget kínál, így a küldetések nem válnak monotonná, ráadásul vannak nehéz feladatok: olykor rendőrként kell vadásznunk a többiekre. És még egy motiváló trükk: ahogy haladunk a ranglétrán, új csajokat szedhetünk fel. Kell ennél több?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!