Tótszentmárton

2016.09.25. 18:01

Az Oltalmazó Szeretet kápolnája

Címkék#kápolna

Tótszentmárton - Idei, medjugorjei zarándoklat alkalmával fogant az ötlet, hogy egy tenni akaró helyi közösség kápolnát építtet a hegyen.

Mirkó Imre

- A Szűzanya jelenésének helyén úgy éreztük: valamit tenni kell, hogy a fiatalokban lángra lobbantsuk a hit parazsát - mondta Haszon Beáta.

Kifeszített szivárvány néven létrehoztak egy Facebook csoportot és meghirdették a kápolnaépítés szándékát. Nem voltak tervrajzok, minden mester a saját ötletét valósította meg. Hívás nélkül is volt mindig elég ember betonozni, falazni; sokan ajánlottak fel anyagokat, illetve ételben, italban sem volt hiány. És az ötletből valóság lett.

Haszon Beáta a kápolna építésének történetét mondta el tegnap  Fotó: Mirkó Imre

- A kápolna berendezése, szobrai és keresztfája, illetve annak megmunkálása is felajánlás a csoport tagjaitól, barátoktól, ismerősöktől. A kereszt az üdvösség és a szeretet jele, a szeretet pedig maga az Isten. A Szűzanya szobrát édesanyámtól kaptam, aminek már rég ide terveztem helyet - mondta Haszon Beáta.

A kápolnát a helyiek az Oltalmazó Szeretetnek ajánlották fel. A tótszentmártoni hegy végében lévő épületet több pap és nagyszámú hívő jelenlétében, szentmise keretén belül Marton István tótszerdahelyi plébános áldotta meg tegnap.

Az ünnepi program során közreműködtek a tótszentmártoni és tótszerdahelyi kulturális egyesületek kórusai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!