Gazdikereső

2017.09.06. 17:02

Gazdikereső: Vegye magához Lédát, Csontit vagy Viktort!

Egyre több tündéri kiskutya várja szerető gazdáját a zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhelyen. Ha éppen azon gondolkodik, hogy maga mellé venne egy tündéri négylábút, akkor jó helyen jár!

zaol.hu

Léda a kisebb gyerekek mellé is ideális társ

Fotó: Bogáncs Állatmenhely

Íme, három jószág a Bogáncs Állatmenhely Facebook oldaláról, akiket akár azonnal magához vehet!

 

Léda a kisebb gyerekek mellé is ideális társ - Fotó: Bogáncs Állatmenhely

"Léda 2015. márciusi születésű, staff keverék szuka. Zalaegerszegen kóborolt, a gyepmester fogta be, így került előbb a gyepmesteri telepre, majd a mi gondozásunkba. Kedves, elbűvölő kislány, keresi az ember társaságát. Mozgékony, aktív, energikus eb. Domináns természetű, a szukákat nem tolerálja, csak a nála erősebb kanokkal jön ki konfliktus nélkül. Jelenleg is egy nagy termetű kannal él közös kennelben, problémamentesen, egyedül az etetésnél kell odafigyelni rá, mivel féltékeny a pocakjára.

A macskákat nem tűri maga körül. Amennyiben családi kedvencnek szánják, sétákat és közösségbe járást tervez vele új gazdája, úgy mindenképpen tapasztalt, gyakorlott kutyatartó mellé ajánljuk, mivel fegyelmezni kell kutyatársaságban.

Ha zárt kertben tartják kutyatárs nélkül, úgy idősebb ember mellé is jó választás lehet, hiszen nem lesz szüksége fegyelmezésre a fajtársaival kapcsolatban. 8 év feletti gyerekek mellé is bátran örökbe fogadható, kisebb gyerekek mellé energikussága miatt nem tanácsos elvinni. Kedveli a kimerítő sétákat, pórázon szépen vezethető. 2015. szeptember 18-a óta él a menhelyünkön.

Oltva, chipelve, ivartalanítva van - írja a Bogáncs Állatmehely Facebook oldala.

Csontinak szomorú sors jutott... Már alig várja szerető új gazdiját - Fotó: Bogáncs Állatmenhely

"Csonti 2010. májusi születésű, kopó keverék kan. Iklódbördőcéről került be hozzánk kisebbségi gazdáktól, csontsoványan. Hatósági állatorvos is látta a kutyát, aki szerint az éheztetés nem állatkínzás, mivel a gazdáknak sem volt pénze…

Eljárás így nem indult, de Csonti legalább elkerülhetett rettenetes korábbi helyéről. Szépen összeszedte magát a menhelyen, a korábbi éheztetés hatására azonban nagyon félti az ételét, ezért etetésnél el kell különíteni más kutyáktól. Végtelenül hálás természetű, kedves eb, keresi az ember társaságát.

Kicsit neveletlen, kicsit kajla, de ez a foglalkozás hiányából és abból fakad, hogy éveket töltött egy lánc végén vegetálva. A kanokkal domináns, a szukákkal jó viszonyt ápol, jelenleg is szukákkal él közös kennelben. A cicákat nem tolerálja. Kajlasága miatt 6 éven aluli gyerekek mellé nem ajánljuk, nagyobb gyerekek és jó karban lévő idősebb emberek mellé azonban bátran örökbe fogadható. Pórázon egyre fegyelmezettebben közlekedik.

2016. május 24-én került a gondozásunkba. Oltva, chipelve van." - jelent meg a közösségi oldalon.

 

Viktor nagyon emberszertű eb - Fotó: Bogáncs Állatmenhely

"Viktor 2013. májusi születésű, nagytestű keverék kan. Zalaegerszegen, a Bozsoki hegyen bolyongott, ott fogta be a gyepmester, így került először a telepre, majd a menhelyre. Chip nem volt benne, hiába hirdettük, senki sem jelentkezett érte. Termete ellenére végtelenül bújós, barátságos, hálás természetű eb, keresi és kedveli az ember társaságát.

Türelme és nyugalma miatt jó szívvel ajánljuk családokhoz, gyerekek és idősebbek mellé is bátran örökbe fogadható, kezdő kutyatartók számára is ideális választás. A fajtársaival domináns, kan kutyák mellé nem ajánljuk, a szukákkal jó viszonyt ápol. Etetésnél célszerű elkülöníteni, mivel félti az ételét. A cicákat nem tolerálja. Kedveli a nagy sétákat, pórázon szépen vezethető. 2016. július 7-én került a gondozásunkba.

Oltva, chipelve van." - írja a Bogáncs Állatmenhely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!