Szilvágy

2016.02.08. 12:34

Hulladékhasznosítás: kosárka tojástartóból

Szilvágy – A toxikus, tehát mérgező anyagok kivételével szinte minden hulladék újrahasznosítható, mindössze fantázia kérdése, hogy végül mit hozunk ki belőle.

Gyuricza Ferenc

Németh Dezső Szilvágyon élő iparművész mondta mindezt annak a kézműves foglalkozásnak apropóján, amit vasárnap tartottak a göcseji településen. Felnőttek és gyermekek készítettek használati és dísztárgyakat különféle, főleg az élelmiszeriparban használt csomagolóanyagokból, illetve egyéb hulladékból.

– Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban a társadalmi és gazdasági hasznán kívül ennek a szemléletnek már óriási divatja is van – magyarázza tovább Németh Dezső. – Nekünk is meg kell tanulnunk, hogy a hulladékkal ne a szemét mennyiségét növeljük, hanem lehetőségeink szerint próbáljuk újrahasznosítani.

A település polgármestere, Péntek Katalin mindezt azzal egészítette ki, hogy a vasárnapi kézműves foglalkozást egy átfogó hulladékhasznosítással kapcsolatos települési projekt részeként szervezték meg. Az volt a cél, hogy olyan tárgyakat készítsenek, aminek valamilyen adott időszakhoz kapcsolódó aktualitása is van. Így többek közt madáretetőket és húsvéti kosarakat is.

Péntek Katalin emellett arról is szólt, hogy a projekt részeként február 19-én egy tanulmányúton vesznek részt, a hónap végén pedig – az időjárás függvényében – egy vetélkedővel egybekötött záró kirándulást is szerveznek a falubeliek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!