Szécsisziget

2016.06.23. 16:01

A Hód tanösvény kilátójából

Eső után érkezem a szécsiszigeti kilátóhoz. Ragyog a nap, viszonylag kevésbé párás a levegő, messze szalad a szem a tájon.

Győrffy István

Előzőleg kétszer is jártam már itt, először megeredt az eső, másodszor pedig a szemem láttára öntötte el a köd a völgyet, azért nem lehetett fényképezni. Most azonban belátható a hatalmas, szinte végtelennek tűnő völgy, a sok esőtől zöldben burjánzik a táj. Szécsisziget temploma, és az Andrássy-Szapáry kastély tetőzete töri csak át a fák lombját, a kisebb házak elvesznek a falu gyümölcsfáinak jótékony takarásában.

A Kerka sem látszik, pedig most árad, de a part menti lombozat elrejti a zavaros vizet. A völgy azonban csodálatos, nyugalmat áraszt, jó megpihenni, s csak bámulni a természet csodáját a Hód tanösvény programjában épített kilátó teraszán.

Lefelé menet a hegyről még  fotózásra késztet a 13. századi műemlék, a Mároki kápolna, amely megbújik az erdőben a hatalmas fák árnyékában. A lombok közül kikandikáló fehér falakon, a torony süvegén, a tető piros cserepén játszanak a napsugarak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!