Sportvilág

2015.08.13. 13:41

Vadászat a Bayernre? - Idén is a bajnok nagyvad tűnik a fő esélyesnek

Zalaegerszeg - Az úgynevezett európai topligák közül másodikként a német Bundesliga csapatai veszik fel a munkát. A 2015/16-os szezonban is a rekordbajnok Bayern München a bajnoki cím toronymagas esélyese.

Varga Andor

A bajnokság kezdete előtt a Sport Bild című lap megszavaztatta az élvonal 18 csapatának szurkolóit: ki mit vár a kedvencektől, illetve a riválisoktól. Az eredmények szerint három csapat van, amelyet a saját drukkerek és a többiek is ugyanabba a pozícióba várnak: az első a Mönchengladbach, melynek mindenki előre kiutalná a 3. helyet, a másik Dárdai Pál berlini Herthája, amelynek ezek szerint az osztályozónál éppen jobb 15. pozíció néz ki a harmadik pedig a címvédő Bayern München, amelyet Németország az aranyérem legfőbb várományosának gondol.

Illetve: a tavaly ezüstérmes Wolfsburg ultrái különvéleményt hangoztatnak: kiválva a kánonból saját csapatukat várják az első helyre. (Az összes többi szurkoló a 2-ra tartja őket jónak.)

Az Augsburg igazi kuriózum a német futball élvonalába: ez az egyetlen klub, melynek saját szurkolói kevesebbre tartják kedvenceiket, mint a többi drukker együttvéve. Előbbiek a 9., utóbbiak a 8. helyre várják a gárdát.

Érdemes megnézni, hol vannak a legnagyobb eltérések a szezon előtti esélylatolgatások terén. Ezek szerint a leginkább a Hannover illetve a Hamburg hívei elvakultak. Előbbiek a 8. pozícióba várják csapatukat, míg a közvélekedés csak a 13-ra tartja őket érdemesnek; ennél is meglepőbb azonban, hogy a Hamburg szurkolói a 11. helyre tartják jónak övéiket. A Stieber Zoltánt is foglalkoztató klub az egyetlen, mely az alapítás óta tagja a Bundesliga1-nek, az utóbbi két szezonban azonban csak osztályozóval maradt benn és a német szurkolók általában ide várják most is az alakulatot. De alig kisebb a szakadék a Köln (8. - 12.), valamint a Mainz (7. -11.) esetében. A tavaly gyenge szezont produkált, majd a korábbi sikeredző Jürgen Klopptól is megvált Borrussia Dortmund háza táján ugyanakkor töretlen az optimista hangulat: a saját szurkolók ezüstérmet várnak az együttestől, mely a többiek szerint ötödik lesz.

Árulkodó, hogy az osztály két újoncának ultrái egyaránt a 16., tehát osztályozós helyre várják az övéiket miközben a kollégák szerint az Ingolstadt lesz a 17., a Darmstadt pedig a 18. a szezon végén.

Majd meglátjuk...

Bundesliga az Eurosport2-n. Péntek: Bayern - Hamburg (20.15). Szombat: Bremen - Schalke (15.15), Dortmund - Mönchengladbach (18.30). Vasárnap: Wolfsburg - Frankfurt (15.15), Stuttgart Köln (17.30).

Ezek is érdekelhetik