Sportvilág

2015.03.16. 11:45

Berki Krisztián túl a vállműtéten

Túl van a vállműtéten Berki Krisztián, az UTE lólengésben olimpiai és világbajnok bajnok tornásza.

Az operációra hétfőn reggel, a Sportkórházban került sor, s a magyar szövetség hírlevele dr. Halasi Tamást, a válogatott orvosát idézve azt írta, a beavatkozás jól sikerült. A szakember elmondta: a műtét az előzetes tervek szerint zajlott le, aszerint, ahogy kívülről feltérképezték a versenyző vállát.

"Örülök, hogy Krisztián túl van a műtéten - nyilatkozott Kovács István, Berki edzője, a válogatott szövetségi kapitánya. -  Úgy tervezzük, hogy a gyógytornászok minél előbb kezelésbe veszik, szinte minden napja-perce be van osztva, hogy ki, hogyan fogja segíteni a rehabilitációban. Nagyon bízom benne, hogy minden a tervek szerint alakul, és májusban már be tud kapcsolódni a válogatott munkájába, s akkor el tudjuk kezdeni a speciális felkészülést az őszi világbajnokságra."

A beavatkozásra eredetileg már a múlt héten sor került volna, de a sportoló betegsége miatt el kellett halasztani.

A 30. születésnapját szerdán ünneplő, hatszoros Európa-bajnok tornász a műtét utáni felépülés miatt biztosan kihagyja az április 13. és 19. között sorra kerülő montpellier-i kontinensviadalt. A glasgow-i olimpiai kvalifikációs vb október 24-én rajtol.

Ezek is érdekelhetik