Sportvilág

2015.03.18. 17:55

Bayer és Arsenal: majdnem

Ahogy várható volt, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóin a harmadik játéknap nagy izgalmakat tartogatott mindkét helyszínen.

Kühne László

Igazán nem volt élesítve az Arsenal a Monaco elleni visszavágóra, bár az utolsó majd' 15 percre azért maradt izgulnivaló. A hercegségbeliek horvát kapusa, Danijel Subasic azonban „besegített".

– Ami számít, hogy mi 3-1-re nyertünk Londonban, az Arsenal pedig csak 2-0-ra nálunk – értékelt Leonardo Jardim, a hazaiak szakvezetője. – Azzal tisztában vagyunk, hogy a negyeddöntőben mindenki minket szeretne ellenfélnek, de állunk elébe. Remélem, hogy a további meccseinken is a keddihez hasonló hangulat uralkodik majd, mint kedd este.

A támadó Dimitar Berbatovnak a monacói továbbjutás különösen édes lehetett, hiszen Angliában hosszú évekig a legnagyobb rivális Tottenham légiósa volt.

– Szó szerint valódi csapatként harcoltunk, melyhez társult némi szerencse, amivel továbbkerülhettünk – fogalmazott a bolgár csatár.

Madridban az Atlético számára még vagy háromnegyed meccsnyi idő volt arra, hogy Mario Suárez gólja után kicsikarja a találkozó végéig a továbbjutást, de a Bayer remekül alkalmazkodott a helyzethez, és a hosszabbításon át a 11-esekig tartotta magát.

– Óriási csapatmunka volt, melyet játékosaim véghezvittek – így nyilatkozott a győztes büntetőpárbaj után Diego Simeone, az Atlético trénere. – Valamennyi futballistám előtt le a kalappal és hadd emeljem ki külön kapusunk Jan Oblak szerepét, aki úgy remekelt, hogy egy nehéz összecsapásra kellett beszállnia, és mint láthattuk, a csapat végül továbbjutott.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, visszavágók: AS Monaco–Arsenal FC 0-2. G.: Giroud (36.), Ramsey (79.). Továbbjutott: Monaco (3-3-mal, idegenben lőtt több góllal). Atlético Madrid–Bayer Leverkusen 1-0 – hosszabbítás után (tizenegyesekkel: 3-2). G.: Mario Suárez (27.). Továbbjutott: Atlético Madrid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!