Sportvilág

2015.01.06. 13:31

Blatter újabb kihívója

Újabb kihívója van Sepp Blatternek a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki székéért zajló versenyben: bejelentette indulását a szervezet alelnöke, a 39 éves jordániai Ali bin al-Husszein herceg.

Ali herceg azok között volt, akik a FIFA-n belüli korrupciót vizsgáló Michael Garcia jelentésének teljes közzétételét követelték.

– Bármerre megyek, azt hallom, hogy eljött az idő a változásra a FIFA-n belül. A világ legnépszerűbb sportja világklasszis szintű vezető szervezetet igényel, mely etikusan, jól és átláthatóan működik – mondta a herceg.

A jordániai sportvezető állítólag az UEFA támogatását is bírja – márpedig az európai szövetség nem elhanyagolható erőt képvisel. Minden bizonnyal az AFC szavazatainak egy részét is megkapja, de az ázsiai szövetség első embere, Szalman bin Ebrahim al-Kalifa bahreini sejk Blatter támogatójának számít. Blatter ráadásul 1998 óta tulajdonképpen megingathatatlanul uralja a FIFA-t – eddig minden, a leváltására irányzott kísérlet kudarcot vallott.

Blatter és Ali bin al-Husszein mellett harmadikként a francia Jérome Champagne száll harcba az elnöki posztért. Az indulásra kandidálóknak január 29-ig kell bejelenteniük szándékukat. A FIFA elnökválasztását május 29-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!