Sportvilág

2014.12.08. 16:45

Juve, Liverpool, Zenit: rezeg a léc

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében a záró forduló egyik legfontosabb, de legalábbis Európa-szerte drukkerek millióit foglalkoztató kérdése kedden este az: vajon a Juventus tovább tud-e lépni csoportjából?

Kühne László

Ehhez semmi másra nincs szüksége az A-jelű négyesben, mint az Atlético Madrid ellen legalább pontot szerezni hazai pályán. Ez korántsem lehetetlen küldetés, mégis a „zebrák" igyekeznek biztosra menni, hiszen már pénteken lejátszották firenzei bajnokijukat, mely 0-0-ra végződött a Fiorentina ellen. A csoport másik összecsapásán, Pireuszban valamivel bonyolultabb a helyzet, ott az Olympiakosznak – mely korábban mind Torinóban, mind pedig Madridban gólképtelen maradt – sikerrel kell vennie a Malmö elleni találkozót, hogy maradjon esélye a második hely megszerzésére.

A B-csoportban annyiban egyszerűbb a helyzet, hogy csak az egyik stadionra kell koncentrálni a továbbjutást illetően, hiszen a Liverpool hazai környezetben, vagyis az Anfield Roadon dönthet saját sorsáról riválisa, az FC Basel ellen. A svájciak hat, a liverpooliak négy ponttal állnak. Persze, a „vörösök" még az Európa-ligáról is lecsúszhatnak, igaz ehhez az kellene, hogy Paulo Sousa „svájci gárdája" nyerjen a „sárga tengeralattjáró" városában, továbbá – ami azért eléggé valószínűtlen – a Realnál győzzön a bolgár Ludogorec.

A C jelű négyesben is egyszerű a képlet: meg kell várni, mire megy a hercegségben az AS Monacóval szemben Szentpétervár büszkesége. Az FK Zenitnek amúgy is sok van a rovásán az elvárásokat tekintve: Hulk és Witsel 95 millió eurós „csomagja" végre hozhatna valami kiugró eredményt, ehhez a II. Lajos-stadionban három pont szükséges a jelenleg második piros-fehérek ellen.

A D-csoportban már nincs nyitott kérdés.

Bajnokok Ligája, keddi program ( minden meccs 20.45-kor). A-csoport: Juventus–Atlético Madrid, Olympiakosz–Malmö FF. B-csoport: Real Madrid–Ludogorec Razgrad, Liverpool FC–FC Basel. C-csoport: Benfica–Bayer Leverkusen, AS Monaco–Zenit. D-csoport: Borussia Dortmund–RSC Anderlecht, Galatasaray–Arsenal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!