Sportvilág

2013.12.02. 17:55

Egyelőre mindenki utazik a vb-re

A magyar szövetség elnöksége a legjobb nyolc közé jutást tűzte ki célul a női kézilabda-válogatott elé a pénteken kezdődő világbajnokságon, ugyanakkor a játékosok a dobogóra vágynak.

Amint a szerbiai tornát felvezető hétfői sajtótájékoztatón Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke elmondta: a válogatott azzal a céllal utazik Szerbiába, hogy megőrizze renoméját, amelyet a tavalyi Eb-bronzéremmel vívott ki, és változatlanul az élmezőnyhöz tartozzon.

Ha megnyeri a vb-t a csapat, akkor 15 millió forint prémiumban részesül, az ezüstérem 13, a bronzérem 12, a negyedik hely 10, az ötödik 8, a hatodik 7, a hetedik 6, a nyolcadik hely pedig 5 millió forintot ér.

Hajdu János szövetségi kapitány - aki a leukémiával kezelt norvég Karl Erik Böhn helyét vette át a vb-re - elmondta: Zácsik Szandra hastáji gyulladására kapott gyógyszert, és csatlakozik a többiekhez. A napokban eldől, mennyire terhelhető, ezért elhúzódhat a kerethirdetés. A vb-re a teljes, 18-as keret kiutazik, és majd ott dől el, hogy ki, mikor játszhat.

-Rövid, de annál tartalmasabb vb-felkészülés utolsó napjaiban vagyunk, és több, nem várt probléma nehezítette a munkát, így például Görbicz Anita boka- és Zácsik hasi sérülése. A közösség így is nagyon jó, és a játékosok hisznek magukban - mondta Hajdu, aki hangsúlyozta: a vb-n a hatodik mérkőzés, azaz a nyolcaddöntő lesz a legfontosabb, ott dől el, hogy sikerül-e teljesíteni az elnökség célkitűzését.

Szamoránszky Piroska és Vérten Orsolya (a labdával) mindketten ott vannak a szerbiai vb-re utazó magyar keretben  Fotó: archív

A csapatkapitány Görbicz arról beszélt, hogy az utóbbi két vb-t kihagyta (2009-ben sérült volt, a 2011-es viadalra pedig nem jutott ki a csapat), így megint nagy lelkesedéssel várja a tornát.

A magyar csapat a D-csoportba nyert besorolást Németország, Románia, Csehország, Tunézia és Ausztrália társaságában. Hétfő délutántól a csapat Szegeden és Algyőn készül, pénteken utazik Újvidékre, és másnap kezd a vb-n Csehország ellen.

A magyar válogatott kerete. Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi), Kiss Éva (Fehérvár), Triffa Ágnes (Vác). Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győri Audi), Kovacsicz Mónika (FTC). Jobbátlövők: Soós Viktória (Győri Audi), Tomori Zsuzsanna (FTC). Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi), Kovacsics Anikó (Győri Audi), Szucsánszki Zita (FTC). Beállók: Cifra Anita (FTC), Szamoránsky Piroska (FTC). Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújváros), Szekeres Klára (Érd), Triscsuk Krisztina (Érd), Zácsik Szandra (FTC). Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC), Vincze Melinda (Dunaújváros).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!