Sportvilág

2010.10.03. 16:06

Magyar siker a sakkolimpián - negyedik helyen zárt a férficsapat!

Az oroszországi Hanti-Manszijszkban zajló sakkolimpia vasárnapi, 11., utolsó fordulójában a magyar férfiválogatott 2.5-1.5-re nyert a lengyel csapat ellen , így a negyedik helyen zártak. A nők a 15. helyet szerezték meg.

zaol.hu


A férfiaknál Almási Zoltán a világos bábokat vezetve győzött, Lékó Péter, Polgár Judit és Berkes Ferenc pedig remizett, így  ugyanúgy 17 pontot gyűjtöttek a mieik,  mint az izraeli csapat.
A végső helyezést sorrendjét az un. Berger - pontszámítási módszer adta, mely révén az izraeliek a magyarok ele kerültek a rangsorban.  

   
Eredmények, 11. forduló:
   
férfiak:
Magyarország-Lengyelország 2.5-1.5

Wojtaszek Radoslaw-Lékó Péter döntetlen
Almási Zoltán-Macieja Bartlomiej 1-0
Miton Kamil-Polgár Judit döntetlen
Berkes Ferenc-Bartel Mateusz döntetlen

Szövetségi kapitány: Horváth Tamás

Horváth Tamás kapitánnyal az interneten vettük fel a kapcsolatot, mint mondta, szép eredmény született, hiszen a magyar csapatot ötödikként rangsorolták a mezőnyben, s a 4. helyezés tekintélyes. Mindennek ellenére kicsit keserű a dicsőség, hiszen meg volt az esély a bronzéremre is.

A helyezés ugyanis a harmadik helyen álló izraeli együttes eredményétől függött. Ők döntetlent játszottak Ukrajnával, így a magyarok a 4. helyet szerezték meg. Ha Ukrajna győzött volna, a magyaroké lett volna a dobogó 3. foka. Így a végeredmény:

1.  Ukrajna 

2. Oroszország első számú csapata

3. Izrael

4. Magyarország



 Almási tábladíjas lett 10/7-es mutatójával, vagyis az által, hogy tíz partijából hetet megnyert, a legjobbnak bizonyult a második táblások között.




A nőknél az utolsó fordulónak a 25. helyről nekivágó magyar válogatott szintén nyert: Mádl Ildikóék a spanyolok felett diadalmaskodtak 3-1-re. Mádl és az éltáblás Hoang Thanh Trang döntetlent játszott, míg Vajda Szidónia sötéttel, Gara Tícia pedig világossal gyűjtötte be a teljes pontot, így a 15 helyen zártak.

nők:
Magyarország-Spanyolország 3-1

Vega Gutierrez Sabrina-Hoang Thanh Trang döntetlen
Mádl Ildikó-Calzetta Ruiz Monica döntetlen
Vega Gutierrez Belinda-Vajda Szidónia 0-1
Gara Tícia-Llaneza Vega Patricia 1-0

Szövetségi kapitány: Horváth József


A vasárnap délutáni hivatalos eredményhirdetést követően a hat zalaival felálló magyar csapat  hétfőn este érkezik vissza Magyarországra.


Részletek: www.chess.hu oldalon


Nézze élőben a 16 órakor kezdődő díjkiosztót: http://www.ustream.tv/channel/world-chess-olympiad" target="_blank"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!