Sportvilág

2006.09.12. 02:28

MOB - levél, lemondás

Budapest (mti) - Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a pénteki rendkívüli közgyűlés nyomán nyílt levélben fordult a szervezet tagjaihoz, melyben összefogást sürgetett.

nincs nev

A közgyűlés 69 igennel és 69 nemmel 3 tartózkodás mellett elutasította az elnök visszahívására irányuló indítványt.Schmitt - aki egyben a Fidesz alelnöke - a levélben az elkövetkező feladatok felsorolása mellett jelezte, kész mindenkinek kezet nyújtani, az elmúlt hónapokban történteket elfelejteni. A nap során később lemondott Bartóki Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat szabad demokrata alelnöke. Döntését az MTI-hez eljuttatott közleményben azzal indokolta, hogy a Schmitt Pál személye körül kialakult helyzet a magyar olimpiai mozgalom egészét fenyegeti: sportolói múltja, korábbi diplomáciai tevékenysége előtt fejet hajt, ám szerinte jelenlegi erkölcsi és etikai összeférhetetlensége pártja és a legnagyobb magyar civil szervezet élén már károssá vált az olimpiai mozgalom számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!