Sportvilág

2006.09.19. 02:27

Ki lehet az örökös

Peking (mti) - A női teniszvilágranglistát jelenleg vezető Amelie Mauresmo szerint a WTA-lajstromban elfoglalt első helyét leginkább a belga Justine Henin-Hardenne és az orosz Marija Sarapova veszélyezteti.

nincs nev

A francia teniszező, aki a kínaiak nyílt bajnokságának egyik fő favoritja, pekingi sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy belga riválisának van több esélye beérni őt, akivel várhatóan még három tornán is összefuthat az idén, s előnye vele szemben csupán 134 pont. Hosszabb távon pedig az orosz kiválóság, Sarapova lehet majd a trónkövetelő. Vagyis, nagyon oda kell figyelnie, ha világelső szeretne maradni. Az ebből kiinduló felvetésre, hogy meddig lehet világelső, Mauresmo azt válaszolta, hogy nehéz megmondani, szerinte fizikai állapotától függően ez az időszak lehet néhány hónap, de akár néhány év is.- Egyre jönnek ugyan a fiatalok, de nagyon jó kondícióban vagyok - mondta a kiváló teniszező. Az újságírók férfias adogatásairól is kérdezték, amire Mauresmo azt mondta, más játékosok is akadnak a női mezőnyben, akik roppant nagyokat, nálánál is erősebben ütnek, mint például az amerikai Lindsay Davenport.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!