jegyzet

2019.03.16. 06:30

Dani szenvedélye

Ch. Gáll András

Zsóri mamával kimondottan jó, már-már meghitt a viszonyom. Az esetleges félreértések elkerülése végett gyorsan leszögezem, életemben nem találkoztam Dalma asszonnyal, ismeretségünk spirituális, kizárólag telefonon keresztül ápoljuk. Mielőtt folytatnám a gondolatmenetet, egy ponton már visszakozom is, honnan veszem én a bátorságot, hogy nevezett hölgyet „lemamázzam”, alsó hangon is legalább húsz évvel fiatalabb nálam, ezt onnan gondolom, hogy országos hírnévre szert tett kisfia októberben tölti be a tizenkilencet.

Szóval, Dalma asszonyt először akkor hívtam fel, amikor Dani az év – de lehet, hogy az évtized – gólját ollózta Dibusz Dénesnek, azzal verte meg február 16-án 2–1-re a Debrecen a Fradit. Gondoltam, bepillantok egy kicsit a családi ház kerítése mögé, persze csak virtuálisan, végtére is Simonyifalva jó 250 kilométerre van Budapesttől, a trianoni határ túlsó oldalán, Arad megyében.

Dani anyukája szipogva mesélte, hogy

az egész család örömkönnyek között fogadta büszkeségük varázsgólját, csak a kemény családfő szeme maradt szárazon,

Dani kishúgánál, a 12 éves Kincsőnél is eltörött a mécses. „Délelőtt tizenegykor hívott Dani, tiszta ideg volt, azt mondta, csak most tudta meg, hogy benne van a keretben, s ha Herczeg András is úgy akarja, csereként pályára léphet.”

Úgy akarta, pályára lépett, győztes gólt ollózott.

Legközelebb szerdán beszéltünk, a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-meccs másnapján, akkor is Dani rúgta a győztes – egyetlen – gólt. „Ritka alkalom volt, a helyszínen, a Nagyerdei Stadionban láttuk a meccset, s Dani gólját. A fiam teljesen odavolt, hogy nem kezdett, azt hitte, a kupameccsen nem csereként kell beszállnia, de mindegy, így is nagyon örülünk a góljának. Annyira imád futballozni, annyira lobog benne a szenvedély, hogy szinte lelki beteg, ha nem kerül be a csapatba. Próbálom nyugtatgatni, de meg van győződve róla, hogy neki mindig a pályán a helye.”

Ha Danit nem is, engem egészen biztosan megnyugtatott a gyermekét féltő anyuka. Mert ha valakiben ilyen szinten tombol a minden akadályt elsöprő bizonyítási vágy – gondolom, felesleges ecsetelnem, hogy a 800 lelket számláló Simonyifalváról nem vezetett kikövezett sztráda a magyar NB I egyik élcsapatáig – mint ebben a 18 éves szőke legényben, akkor bizton szép jövőt jósolhatunk futballunk egyik nagy ígéretének.

Máris itt az újabb bizonyítási lehetőség. Szombaton a Loki az északi derbin a Diósgyőrt fogadja. Nálam Dani tuti kezdő lenne…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!