Sport

2017.07.31. 16:01

Focitáborban az utánpótlás: A Lenti Torna Egylet táborai

LENTI Két tábort is szervezett gyerekeknek a Lenti Torna Egylet ezen nyáron. Az elmúlt héten az U9-es korosztály fiatal labdarúgóinak szólt a program.

Korosa Titanilla

A tábort Szabó István vezette, aki a klubnál az U7-es és az U9-es korosztály edzőjeként dolgozik. Érdeklődésünkre elmondta: második alkalommal szervezték meg a két tábort az említett korosztályok fiataljainak. A 9 éveseknél meg is emelték a korhatárt, így mintegy 30 gyermek érkezett a Lenti TE sporttelepére a napi programokra, de korábban a kisebbek is közel húszan összejöttek.

- Örülünk annak, hogy ennyi gyermek részt vett a nyári táborozáson, ami a Bozsik-programnak is része - mondta Szabó István. - A Lenti TE sportpályáin töltötték a gyerekek az egész napot, az öntöző rendszert felhasználva még némi fürdőzést is beiktattunk a nagy melegben.

Az U9-es csapat. Hátul Kiss Tamás segédedző, Fehér Rudolf, a Lenti TE elnöke és Szabó István
Fotó: Korosa Titanilla

Ami a szakmai munkát illeti, napi három, másfél órás edzést tartottunk. Célom volt, hogy a fiúk jól érezzék maguk a táborban, szívesen vegyenek ebben részt, ezért az edzéseken sok játékot is beiktattunk. A lenti egyesületnél nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás nevelésére, már 5 éves kortól játszanak nálunk a gyerekek a különböző korosztályos csapatokban.

Hozzátette: a nyári programban nemcsak igazolt utánpótláskorú labdarúgók vehettek részt, minden évben érkeznek újak is, akik érdeklődnek a foci iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!