Sport

2017.05.18. 16:15

A Csesztregen múlik, hogy éles marad, vagy sem a versenyfutás

ZALAEGERSZEG - Sokan már eldőltnek hitték a bajnoki címet a labdarúgó megyei I. osztályban, de új helyzet állt elő. Az éllovas Nagykanizsa pontokat veszített, a második Csács-NSE viszont nyert, így három fordulóval a zárás előtt három pont a két csapat között a különbség.

Kerkai Attila

Amikor a 23. fordulóban a tavasz és a bajnokság mérkőzésének kikiáltott Kaposi International Transport Csács-NSE-UFC Nagykanizsa találkozót 1-0-ra a kanizsaiak nyerték, úgy tűnt, tényleg eldőlt minden. Addig ugyanis a két csapat rendíthetetlenül ment előre, gyakorlatilag nem hibáztak és egyértelműen kétszereplőssé vált a bajnoki címért való versenyfutás. Az ominózus csúcsrangadó után a nemesapátiak kétszer is ikszeltek, így már öt pont volt a kanizsaiak előnye, aztán következett a múlt heti forduló.

A Nagykanizsa a Lenti TE Sport 36 együttesét fogadta és hazai pályán 2-2-t játszott, az ennél is meglepőbb eredmény pedig a Csács-NSE-Femat-Csesztreg találkozón született, hiszen a nemesapátiak 10-1-re győztek. Ilyen eredményt általában a kieső csapatok szoktak produkálni, nem pedig egy hatodik helyezett gárda, mint a Csesztreg, amely megkockáztatható, hogy ilyen arányban még soha nem kapott ki a megyei I-ben. Mégsem ez lett a forduló legnagyobb különbségű győzelme, illetve veresége, hanem a Gellénháza-Türje 15-1-es eredménye...

A Lentinek is köszönhető (képünkön fehérben elöl Kondákor Szabolcs a Kanizsa elleni találkozón), hogy új helyzet állt elő
Fotó: Szakony Attila

Ám visszatérve a bajnoki versenyfutáshoz. Valóban új helyzet állt elő?

- Igen, hiszen nem volt meg bennünk az a plusz, ami kellett volna, görcsösen futballoztunk - válaszolta Gombos Zsolt, a Nagykanizsa szakvezetője. - Most annyit kell változtatnom nekem is, hogy a terhet még jobban le kell venni a játékosok válláról, hogy oldottabb legyen a hangulat. A héten már ennek a szellemében edzünk, mert nagy a nyomás a csapaton, hogy megnyerjük a bajnokságot. Azt is hozzáteszem, én is úgy készítettem fel az együttest a Lenti elleni találkozóra, hogy az év mérkőzése jön, hiszen túljutottunk már a Csács-NSE elleni rangadón. Azt mondtam, ha a Lentit megverjük, akkor bajnokok vagyunk.

Ám ugyanez lesz a hét végén is, amikor Csesztregre utazunk. Annak ellenére, hogy most tízet kaptak Nemesapátiban, a Csesztreg továbbra is egy masszív együttes. Ennél jóval nagyobb csatára számítok Csesztregen, és továbbra is a mi kezünkben van a sorsunk. Nyerni kell, de még az egy pont is jó lesz, mert megmaradna az előny az utolsó két fordulóra, amikor a Türjével és a Szepetnekkel játszunk majd. Azt mondtam, ha már eddig eljutottunk, nehogy elrontsuk a végét.

Ami pedig az üldözőt illeti, a nagykanizsai vereség után a nemesapátiak elköszöntek Kovács Imre edzőtől, akinek a helyét Sebők József vette át. Három pont a hátrány, amely újra behozhatónak tűnik.

- Ez most megint új helyzetet teremtett és az egyesület újra közelebb került egy álomhoz, amelyet dédelget - hallottuk Sebők Józseftől, amikor megkerestük őt is. - A Csesztreget 10-1-re vertük, de tényleg nem játszott ennyire rosszul az ellenfél. Viszont gyorsan mattoltuk őket és szinte nem tudtak hibázni a játékosaink, ami annyira megfogta az ellenfelet, hogy szinte ki sem értünk a második félidőre, de már újabb gólt szereztünk. Mindez egyáltalán nem kisebbíti ennek a győzelemnek az értékét, viszont tisztában vagyunk azzal is, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között.

A Csesztreg jó csapat és abban bízunk, hogy egy ilyen vereség után bizonyítani akar, ráadásul éppen a riválisunkkal játszik. Azzal tisztában vagyunk, hogy nem a mi kezünkben van a sorsunk, de egy szalmaszál visszajött most. Aminek örülök, hogy amikor ötpontos hátrányban is voltunk, és eldőlni látszott minden, a csapaton akkor is látszott, hogy mindent megtesz a sikerekért. Most újra van tét, de ha a Kanizsa nyer Csesztregen, akkor valószínűleg minden eldől.

A II. osztályban a Déli-csoportban a legutóbbi fordulóban eldőlt a bajnoki cím sorsa, a Gelse ugyanis a Páka elleni 5-0-s sikerével behozhatatlan előnyre tett szert. Még úgy is, hogy már csak egy mérkőzése van hátra , hiszen az utolsó két körben szabadnapos lesz, ám a második Becsehely is már csak kétszer lép pályára.

A Gelse tehát már bajnok, viszont nem lép feljebb, ezt korábban eldöntötték.

- Közös elhatározás volt, hogy ha meg is nyerjük a bajnoki címet, nem indulunk a megye egyben - mondta el érdeklődésünkre Gregor Zoltán, a Gelse elnöke. - Jó csapatunk van, ezt bizonyítottuk, ám nyolc játékos is harminc felett jár, a fiatalítást pedig most akarjuk elkezdeni. Ha a fiúk kérték volna, akkor megoldottuk volna a magasabb osztályban való szereplést.

A Bozsik-programban benne vagyunk, az utánpótlás is működik. A bajnoki címnek persze nagyon örülünk, ünneplés már volt, de még van egy meccsünk Gutorföldén. Úgy szeretnénk zárni a hét végén, ahogy egy bajnoknak kell, aztán újra jöhet az ünneplés.

Az Északi-csoportban viszont még nyílt a bajnoki cím sorsa. Sőt mi több, a hét végén, szombaton egy nagyon fontos találkozó következik. A második és két pont hátrányban lévő Böde az első FC Keszthely-Milefa csapatát fogadja és még a harmadik Zalaszentiván is matematikailag odaérhet az első helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!