Sport

2017.01.27. 15:45

Dóczi Éva 24 órás úszás: szombat délben rajt

Zalaegerszeg - Szombaton 12 órakor ismét eldördül a képzeletbeli startpisztoly, ugyanis az egerszegi fedett uszodában harmadik alkalommal rendezik meg a Dóczi Éva 24 órás Úszást.

Kerkai Attila

A rendezvény célja - ahogy a korábbi alkalmakkor is volt - továbbra is az egészséges életmód, az úszósport támogatása és fellendítése, a fiatalok küzdeni tudásának, egymásért való kiállásának és az akaraterő fejlesztése. Mindemellett pedig a néhány éve elhunyt sportoló Dóczi Éva emlékét is ápolják ezzel a rendezvénnyel.

Az eseményt kulturális programok színesítik. Szombaton 16 órától 20 óráig fellép a Speed kötélugró csoport, a Kishétrét zenekar, a Csalamádé együttes, Hangya Béla és Társa valamint Kiss Ildikó és dr. Kocsis Béla (ének és gitár).

Szombati rajt előtt (12 óra) a nyitóünnepségen részt vesz Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere, Bánhegyi Péter a Sport és Turizmus Kft ügyvezetője, valamint az idei esztendőben mint rendező Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány képviseletében dr. Gárdos László.

A tavalyi úszásra is megtelt a fedett uszoda, és bizonyára így lesz ez a mostani hét végén is
Fotó: Katona Tibor

A rendezvényre a belépés természetesen ingyenes, a kulturális program az úszás alatt az uszodatérben zajlik majd, így az érdeklődők ide utcai cipőben nem léphetnek be, helyette papucs használata javasolt.

Arról pedig, hogy milyenek az eddigi tapasztalataik, Pataki Jánost kérdeztük, aki mint szervező továbbra is szívügyének tekinti ezt a rendezvényt. Ahogy eddig, ezúttal is minimum 16 fős csapatok indulhatnak és az az együttes nyer, amely a 24 óra alatt több hosszt tesz meg.

- Összesen tíz csapat indul, melyek az egerszegieken kívül érkeznek Ajkáról, Dunaújvárosból, Veszprémből és Pécsről, de akad olyan is, melyek tagjai több városból szerveződtek, így sorolhatnék még településeket az országból - mondta el a rajt előtt Pataki János. - Az elmúlt két év nem múlt el nyomtalanul, hiszen újabb városok képviselői jelentkeztek az idei úszásra, s azt szeretnénk, ha még többen lennénk a jövőben. Fájó pont viszont, hogy a megyében található városok képviseletében most sem jelentkezett csapat, de bízunk benne, hogy később ez is változik.

A rendezésbe most beszállt Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány a nap 24 órájában végzi a koraszülöttmentést és szállítást, mint állami feladatot, amit számos rendezvényen népszerűsít. Ebben a sport is egyre nagyobb szerepet kap, hiszen 2016-ban prevenciós céllal, az egészséges életmód népszerűsítéséért megrendezték a Zalaegerszeg-Keszthely 50 km-es váltófutást. Az idén pedig első alkalommal az alapítvány szervezi Dóczi Éva 24 órás Úszást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!