Sport

2016.12.27. 18:00

Telt ház lesz a lőtéren

Zalaegerszeg - Már javában készülődnek a PLE Zalaegerszegnél, hiszen az Óévbúcsúztató Versenyt az idén sem hagynák ki. És nemcsak ők, hanem a versenyzők is, akik most is várják a viadalt, melyre a tervek szerint külföldről is érkeznek.

Kerkai Attila

Egy lőtér életében ritka - pláne, ha olyan széles a paletta, mint az egerszegi, Ebergényi úti létesítményben -, hogy megtelik, ám december 30-án valószínűleg kitehetik majd a képzeletbeli megtelt" táblát. A PLE Zalaegerszeg hagyományos viadalán ugyanis légpuskás és légpisztolyos, továbbá sportpisztoly, központi gyújtású sportpisztoly, illetve a történelmi pontlövő számok is megtalálhatók a kiírásban.

Ahogy Nagy György, a viadal egykori kitalálója és máig egyik fő szervezője elmondta, továbbra is népszerű, sőt egyre népszerűbb az évek során ez az év végi vetélkedés.

A történelmi lövészeknek a fegyvereikhez illő öltözet is dukál. A képen a tavalyi viadal „western egysége" a lőállásban Fotó: Katona Tibor

- Gyakorlatilag két évtizedes múltra tekint vissza az Óévbúcsúztató Verseny, ami az évek során fokozatosan nőtte ki magát egyfajta regionális lövésztalálkozóvá - hallottuk Nagy Györgytől, amikor megkerestük az idei viadallal kapcsolatban. - Sőt, a történelmi pontlövész számokban még távolabbról is érkeznek, ezenfelül szlovén és osztrák sportbarátainkat is várjuk. A serdülőktől a veteránokig mindenki lőhet, s bár előzetesen neveznek a legtöbben, de a viadal napján és a helyszínen is bárki megteheti ezt, ha esetleg előtte elfelejtette volna.

Az év végi viadalok általában már az évbúcsúztatásról, az összegzésekről szólnak, azonban Nagy György szerint az Óévbúcsúztató Versenynek sportértéke is van, hiszen az új esztendő eleje már versenyekkel várja a lövészeket is.
- Valóban van egy könnyedebb része is ennek a versenynek, azonban nagyon sokan kifejezetten komoly szándékkal érkeznek - emlékeztetett erre is a szervező.

- A légfegyveres számokban február elején rendezik meg az országos bajnokságot, így sokan már a felkészülésük közepén tartanak. Vagyis Egerszegen egy jó alkalom nyílik számukra is, hogy felmérjék a formájukat. Most is várható, hogy többen felkészülési viadalként tekintenek erre a versenyre, hiszen a feltételek abszolút megfelelnek ennek.
Végezetül pedig Nagy György azt is elmondta: az elmaradhatatlan forralt bor sem hiányozhat versenyükről. De persze már csak akkor, ha a fegyverropogás elcsitult és amikor a puskák és pisztolyok is már a csomagokban vannak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!