Sport

2016.12.28. 18:54

18 csapattal kezdődött a IX. Kocsis Gábor Teremlabdarúgó Emléktorna

Csesztreg - Utcabajnokságként indult, majd a teremfoci szezon egyik leghangulatosabb sporteseménye lett a Kocsis Gábor Emléktorna. Idén 18 csapat jelentkezett a rendezvényre.

Gyuricza Ferenc

A résztvevők többsége Zala megyéből érkezett, de vannak vasi labdarúgók is a rendezvényen - tudtuk meg Paál Sándor szervezőtől.
- Közel három évtizedes a múltja ennek a tornának - fogalmazta meg Paál Sándor. - Eleinte csupán utcabajnokságot rendeztünk a településen, ahol egy csapatban maximum két megyei szintű játékos szerepelhetett.

Aztán ahogy megépült az iskola tornaterme, átköltöztünk ide, ám az utcabajnokság bizonyos szabályait is megtartottuk, mert továbbra is azt szeretnénk, ha egy jó hangulatú, baráti rendezvény maradna a torna. Az egykori játékos, edző, sportvezető és fáradhatatlan szervező, volt önkormányzati képviselő Kocsis Gábor nevét pedig halála után vette fel a teremtorna.

A kék mezes Pörgölini FC csupán egyetlen góllal bizonyult jobbnak a Cupi Csárda csapatánál Fotó: Gyuricza Ferenc

A szervezők hozzátették: a torna ideje alatt minden alkalommal kilátogatnak a csesztregi temetőbe, hogy koszorút helyezzenek el Kocsis Gábor sírjára, illetve megemlékezzenek tevékenységéről. Így történt tegnap is.

- A résztvevők száma ideális egy két napos teremtornához - magyarázta tovább Paál Sándor. - A benevezett csapatokat ezúttal is négy csoportra osztottuk, az első napon körmérkőzéses formában játszottak egymással, a második nap pedig a csoportmérkőzéseken elért helyezéseket figyelembe véve, egyenesági kieséses formában folytatódik a torna.

Mindez azt is jelenti, hogy az első nap végén csupán az a két csapat búcsúzott a további küzdelmektől, melyek az ötös csoportokban az utolsó helyezést érték el. Jelentős változás az első napi szabályokhoz képest, hogy míg a csoportmérkőzések során térfélcsere nélkül, 13 percig zajlottak a küzdelmek, addig ma már dupla ennyi időt töltenek a pályán a csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!