Sport

2016.10.15. 13:57

Félszáz rablóultis csapott össze

Nagykanizsa – Ezúttal is szép számmal érkeztek szombaton a kártyázás "szerelmesei" a Voke Kodály Zoltán Művelődési Ház és a helyi Ultiklub által szervezett, negyedik "vasutas" ultipartira.

Szabó Zsófia

Természetesen nem csak a mozdonyfüstben dolgozók kiváltsága volt a versenyen való részvétel. Késő estig verték a blatott – a kanizsai  erőkön túl – a megye számos pontjáról és a közeli somogyi településekről verbuválódott rablóultisok.

Nagyon koncentrálnak a versenyzők, köztük Orsós Árpád (balról), Böjti József és Sipos József (Fotó: Gergely Szilárd)

- Idén közel félszáz játékos vett részt a versenyen – árulta el a szervező ultiklub elnöke, Béres János, aki mosolyogva hozzáfűzte: nem csoda, hogy ennyien rajonganak az ultiért, ugyanis a „szürkeállományt” a kártyázás dolgoztatja meg legalaposabban. Emellett remek közösségkovácsoló szórakozás is.

Ezzel egyetértett a népes mezőny legidősebb játékosa, a kilencvenegy éves bánokszentgyörgyi Lőrincz János is.

- Engem az ultizás tart fiatalon – jegyezte meg nevetve az idős úr, miközben ifjonti lendülettel osztotta – a lapokon túl – az instrukciókat is kártyapartnereinek.

A vasutas kupát végül Sipos László vihette haza Nemesapátiba, második a böhönyei Géczi Lajos, harmadik a kanizsai Pujcsek József lett.

Ezek is érdekelhetik