Sport

2016.08.19. 16:48

Tátrai Miklós sportlövő olimpikont köszöntötték Zalaegerszegen

Az első olimpiájáról hazatérő zalai olimpikont Tátrai Miklóst köszöntötték pénteken délután Zalaegerszegen, az Ebergény úti sportlőtéren. A megyeszékhelyi sportlövő zalai szívvel, de a Bp. Honvéd színeiben utazott Rióba.

Jóna István

Az ünnepségen Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere köszönte meg Miklósnak, hogy messzire vitte a város hírnevét és gratulált az első olimpiájához. Szabó Béla a Zala Megyei Sportlövő Szövetség elnöke történelminek nevezte Tátrai Miklós olimpiai szereplését:

- Zala megyének most már nem csak világbajnoka és Európa bajnoka, hanem olimpiai sportlövője is van Miklós személyében, aki nem véletlenül jutott ki a nyári játékokra- fogalmazott az elnök.

Bognár Tamás PLE elnökségi tagja, Balaicz Zoltán ZMJV polgármestere, Tátrai Miklós, Tátrai Péter, az olimpikon édesapja, Szabó Béla a Zala Megyei Sportlövő Szövetség elnöke, Gerencsér Miklós a Göcsej Sportlövő Egyesület elnöke és kezükben a humoros feliratú pólóval.

A köszöntők után az olimpikon nevelőegyesületének, a Göcsej Sportlövő Egyesületnek az elnöke, Gerencsér Miklós egy humoros ajándékkal köszöntötte a kiváló sportolót. Az ajándék pólón Miki elhíresült mondásának egy részlete olvasható: „Hát, őszintén? Nagyon beszartam! ”

Tátrai Miklós a köszöntők végén elmondta, hogy nagyon köszöni a sok jókívánságot és buzdítást és már készül az éppen zajló versenyszezonra, valamint nem titkolt szándéka a 2020-as Tokiói olimpiára való kvalifikáció megszerzése. Az idei olimpiát majd szeptemberben értékelik ki az edzőjével levonva a tapasztalatokat és a tanulságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!