Sport

2016.06.17. 18:55

Csúcsra ért a Kölcsey - Fordulatos meccsen nyertek bajnoki címet

Zalaegerszeg - Sorozatban rendezik meg ezekben a hetekben a különböző sportágak diákolimpiai döntőit és bőven jut a zalaiaknak is érem. Csapatsportágban viszont mindig nehéz a csúcsra jutni, ami most az egerszegi Kölcsey-gimnázium iú kosarasainak sikerült, akik diákolimpiai aranyérmesek lettek!

Kerkai Attila

A IV. korcsoportban a labdajátékok országos diákolimpiai döntőjét Miskolcon rendezték meg. A kosárlabdázóknál is ide már csak az ország legjobb nyolc együttese jutott el, köztük a fiúknál az egerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium együttese. Az egerszegiek a csoportmérkőzéseik során két nagyon magabiztos győzelmet és egy minimális arányú vereséget könyveltek el, de így is első helyen jutottak tovább.

Következett az elődöntő, amelyben a Kölcsey a pécsi Városközponti iskolával csapott össze, de meglehetősen egyoldalú volt ez a csata, hiszen az egerszegiek 70-29-re győztek. A fináléban pedig következett a szombathelyi Bolyai-gimnázium csapata, melynek tagjait jól ismerhették a kölcseysek az egyesületi bajnokságokból. A finálé bizonyára sokáig emlékezetes marad mindkét csapat számára, hiszen amellett, hogy nagyon küzdelmes és magas színvonalú volt, fordulatokban is bővelkedett. A döntő találkozó 23. percében a Bolyai 20 ponttal vezetett (63-43) a Kölcsey ellen, amikor az egerszegiek egy 18-0-as sorozattal rukkoltak ki. Ezt követően felváltva vezettek a csapatok, de megint jött egy kétperces zalai fergeteg (12-0), amivel végleg átvette a vezetést a Kölcsey, sőt, a végére még növelni is tudta ezt és nyert 104-88-ra.

Az egerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium bajnoki címet nyert IV. korcsoportos fiú kosárlabdacsapata (Fotó: Köcsey-gimnázium)

Amivel diákolimpiai bajnoki címet szerzett az egerszegi gimnázium. Hersics Adrienn (testnevelő) és Hersics László (felkészítő) csapata tulajdonképpen a Kölcsey eddigi legnagyobb sikerét érte el a sportágban, hiszen diákolimpiai aranyat még nem szerezett az iskola. A tornán a Kölcsey csapatából Kovács Benedek és Kovács Kristóf is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, sőt a döntőben a kiemelkedő védekezésük is dicsérhető. Kovács Benedek a döntő MVP-je (legjobb játékos) és a torna legjobb dobója lett 200 ponttal (ez 40-es meccsenkénti átlag), s az All Star csapatban ott volt a helye, ahogy Kovács Kristófnak is.

A Kölcsey-gimnázium győztes csapata: Kovács Benedek, Kovács Kristóf, Kámán Kristóf, Slezák Barnabás, Altinger Dominik, Kovács Bertalan, Luter Alfonz, Tóth Zoltán, Bánhidi Alex, Simon László, Mike Gergő, Bangó Milán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!