Sport

2016.04.23. 14:31

A ZAC nyerte meg az Euro-Geo Kupát

Zalaegerszeg - A házigazda Zalaszám-ZAC csapata nyerte meg a Zalaegerszegen megrendezett Euro-Geo Kupát, a sportág hagyományos idénynyitó versenyét.

Varga Andor

A viadalra nagyjából 200 versenyző gyűlt össze a Városi Sportcentrumban, és a mezőny mérete mellett annak összetételével is elégedettek lehettek a szervezők. Egy iráni atléta jóvoltából ugyanis nemzetközivé lépett elő a verseny, ez a sportoló pedig ráadásul kiválóan teljesített. A szombathelyi edzővel készülő Samimi Mohammid 63,81 méteres dobással nyerte meg a férfi diszkoszvetést, miközben a számban az olimpiai kiküldetési szint 65 méter. A szervezőktől kapott is egy különdíjat ezért a dobásért.

Kékben Köcse Richárd Zalaszám ZAC versenyzője.

Szakály István, a ZAC elnöke elégedetten sorolhatta a klub versenyzőinek eredményeit is. Köcse Richárd nyerte a 100  (10,4 másodperc) és a 200 méteres (21,8) síkfutást is, és előbbi, mint a viadal legértékesebb eredménye a Németh István Emlékserleg elnyerését is jelentette neki.

Hasonló kettős győzelmet aratott a ZAC-ból Csóti Jusztina (100 m: 12,2; 200 m: 25,5), míg Takács Dóra diszkoszvetésben (40,16), Weiland Violetta pedig súlylökésben (13,85) végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!