Sport

2016.03.15. 12:31

Az olimpiai bajnok dr. Mező Ferencre emlékeztek

Pölöskefő - Dr. Mező Ferenc emléke előtt tisztelegtek a sporttörténeti géniusz szülőfalujában, ahol a 39. sporttörténeti konferenciát rendezték.

Zalai Hírlap Sport

Az ünnepélyes megemlékezés fényét emelte az immár hagyományos, 39. sporttörténeti konferencia, amelyen ezúttal is számos neves sporttörténeti szakember tartott előadást.

Tóth Jenő, Pölöskefő alpolgármestere beszédében kiemelte, a fiataloknak követendő példa lehet dr. Mező Ferenc jeles életútja.

- Pölöskefőn nevelkedett, s végezte az első elemi osztályt dr. Mező Ferenc olimpiai bajnok. Később, sikereit követően is mindvégig ápolta a kapcsolatot szülőfalujával. Tavaly mellszobrot állítottunk tiszteletére, a szülőházának egyik falán pedig emléktábla hirdeti nagyságát - mondta el beszédében az alpolgármester.

A pölöskefői dr. Mező Ferenc-szobor előtt balról a konferenciát szervező Kis János, mellette Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus és Tóth Jenő, a település alpolgármestere

A konferenciát Kis János, az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület és a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör elnöke nyitotta meg.

- Pölöskefő egy világhírű olimpiai bajnokot adott a világnak, aki élete során mindvégig büszke volt kis falujára. Évről évre előadás-sorozattal emlékezünk a géniuszra, az idei konferenciát pedig egy szerződés aláírásával tesszük teljessé. Arra vállalkozunk, hogy a kárpát-medencei települések közös erővel munkálkodnak majd a magyar sport és kultúra népszerűsítésén. Ennek érdekében minél több rendezvényt, előadást és színes programot szeretnénk szervezni - foglalta össze legfőbb céljaikat.

Az idei pölöskefői sporttörténeti konferencia díszvendége Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus volt, mellette Csíki András Hargita megyei sportigazgató, Mecsériné Doktor Rozália könyvtárvezető, valamint Somlai Attila sportújságíró tartott előadást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!