Sport

2016.01.15. 15:55

ZTE NKK-Vasas: nagy csatára van kilátás

Zalaegerszeg - A szombati kettős kosárlabdaestet ezúttal is a ZTE NKK NB I A-csoportos női együttese kezdi meg, amely közvetlen riválisát, a Vasas csapatát fogadja a városi sportcsarnokban 16.45 órától.

Kerkai Attila

A legjobb nyolc közé jutás szempontjából is fontos találkozó jön. A ZTE NKK eddig egy győzelmet könyvelt el a pontvadászat során, de ugyanennyi sikerrel a háta mögött érkezik a Vasas is Egerszegre. A fővárosiak az első közben éppen a ZTE NKK-t győzték le, úgyhogy itt az alkalom a visszavágásra.

Gáll Tamás vezetőedzőnek és csapatának viszont szembe kell néznie azzal a nehézséggel, hogy egyik legjobbját, az irányító Nagy Dórát nem tudja szerepeltetni.

Szalay Virágnak (fehérben) az irányítóposzton juthat most több szerep, hiszen Nagy Dóra szinte biztos, hogy nem játszik
Fotó: Katona Tibor

- Sajnos két napja az edzésen kifordult a bokája és nem igazán javult az állapota. Ha mégis játszhatna, én azt orvosi csodának tartanám - jellemezte a helyzetet felvezetésként a ZTE NKK vezetőedzője. - Dóri fontos láncszeme együttesünknek ez tény, de a győzelemben az ő hiányában is maximálisan bízok. A Vasas az a csapat, amely hasonló játékerőt képvisel, mint mi, és a legjobb nyolc közé kerülésért velük, valamint a BEAC gárdájával harcol. Az ősszel a fővárosban kikaptunk a Vasastól, amit én fájó vereségnek nevezek. A fővárosiaké egy lelkes társaság és szimpatikus csapat is, hiszen megalkuvást nem tűrő a játéka. Időközben erősödtek is, ugyanis Pécsről hozzájuk igazolt Czirják Noémi.

Ami pedig a szombati játékot illeti, a szakvezető nem rejtette véka alá, hogy elsődleges céljuk minél kevesebb ponton tartani az ellenfelet, ami döntő lehet.

- Az idei bajnokságban a külső dobásaink nem igazán mennek, de meg sem fordul a fejemben, hogy kikapunk szombaton. Bízom ugyanis saját csapatomban és játékunkban, mint mindig, de összességében nem lesz sétagalopp ez a találkozó egyikünk számára sem - vélte Gáll Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!