Sport

2016.01.20. 16:26

Siófoki és fehérvári győzelem a tornán

Zalaegerszeg – Két korosztály számára rendezett nemzetközi teremlabdarúgó-tornát a ZTE FC. A Szabó Rezső-emléktornán siófoki és fehérvári siker született.

Kerkai Attila

A ZTE FC korábbi legendás játékosának, majd edzőjének tiszteletére alapított Szabó Rezső-emléktorna tulajdonképpen évtizedes múltra tekint vissza, azonban akadt néhány esztendő, amikor nem rendezték meg. Az elmúlt három évben viszont mindig sor került rá, így a mostani is jó alkalom volt a fiataloknak arra, hogy összemérjék tudásukat.

A két korosztályban összesen 160 fiatal vett részt a küzdelmekben és jó színvonalú viadalon adhattak számot tudásukról. A ZTE FC a nemzetközi jelleget azzal biztosította, hogy az osztrák Grazer AK-t, a szlovén Verzejt és a horvát Slaven Belupot is meghívta. Itthonról pedig a Videoton, az Illés Akadémia és a Siófok csapatai vettek részt a tornán. Az U13-as korosztályban a Siófok végzett az élen éppen a ZTE FC-t megelőzve, az U 11-eseknél pedig a Videoton győzött, itt a ZTE csapata a harmadik helyen zárt.

Fehérben a ZTE FC U13-as csapatának játékosa a Verzej elleni találkozón. Az egerszegiek ebben a korosztályban másodikak lettek
Fotó: Katona Tibor

U13, a végeredmény: 1. Siófoki Bányász, 2. ZTE FC, 3. Illés Akadémia, 4. NK Verzej, 5. Slaven Belupo, 6. Grazer AK.

A különdíjak közül a gólkirályi cím Csóka Dominiké (ZTE FC) lett, a legjobb ZTE-játékosn2ak járó elismerést pedig Senkó Zsombor kapta.

U11, a végeredmény: 1. Videoton, 2. Grazer AK, 3. ZTE FC, 4. Illés Akadémia, 5. NK Verzej, 6. Slaven Belupo.

A gólkirályi cím ebben a korosztályban is hazai fiatalé lett Sági Marcel (ZTE FC) révén, a legjobb ZTE-játékosnak Pálinkás Ákost választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!