Sport

2016.01.13. 17:13

Kazáncsere miatt szabadnapot kaptak a ZTE FC futballistái

Zalaegerszeg - „Fagyszabadságot” kaptak a ZTE FC labdarúgói, de azért nem kell semmi komolyra gondolni: szerdán szabadnapot iktatott be Csank János vezetőedző, hiszen a ZTE székházában nem volt sem fűtés, sem meleg víz a kazán cseréje miatt.

Kerkai Attila

Valamivel több, mint egy hete látott munkához az NB II-ben a második helyen telelő ZTE FC, és ezen a héten már teljes fordulatszámon pörög a felkészülése. A szerda kivételével, ugyanis e napon nem edzett a társaság, aminek prózai oka van. A ZTE székház épületét ellátó kazán cseréje miatt nem volt meleg víz és fűtés sem az épületben, így Csank János pihenőnapot adott a társaságnak.

A szakvezetőt pedig arról kérdeztük: miként halad a munka, s milyen változások lehetnek még a keretben.

- Szerdán eleve lazább nap következett volna egy délelőtti edzéssel, úgyhogy olyan nagy kihagyást nem okoz ez a szabadnap - jelezte döntése hátterét a vezetőedző. - Amúgy pedig minden a terveknek megfelelően zajlik, és az időjárás sem szólt közbe. Sőt, még örültem is a múlt heti hónak. Nem takaríttattuk le a pályát, hanem azon zajlottak az edzések, hogy egy kicsit a régi idők hangulatát is idézzük...  A Városi Sportcentrumban a műfüves pályán és a mellette lévő futófolyosón található konditeremben felváltva edzünk.

Egy-két játékosnál akad kisebb gond, így Városi, Horváth R. és Babati is kímélő edzéseket végzett, hogy ne legyen nagyobb baj. A csapat gólvágója, Daru Bence az őszi utolsó két mérkőzést kihagyta combsérülés miatt. Csank János vele kapcsolatban elmondta, játékosának az a sérülése már rendbe jött, viszont a héten a bokája fordult alá, most ez miatt egy kis ideig ő sem végezhet teljes értékű munkát, de a sérülése nem komoly.

Elöl a támadószekció két tagja, Daru Bence és Koller Krisztián, mögöttük kissé takarva Babati Benjamin. Támadókból van elég játékos a keretben, úgy tűnik, ide már nem kell több futballista
Fotó: Katona Tibor

Egy új szerzeménye már van az csapatnak, méghozzá Wittrédi Dávid személyében, akiről szintén megkérdeztük a mesteredző véleményét.

- Wittrédi jó futballista, s az előrejátékot biztosan segíteni tudja majd - hangzott Csank János válasza. - Azt gondolom, hogy a felkészülés pár hete elég lesz számára ahhoz, hogy utolérje magát és újra NB I-es szinten futballozzon. A tavalyi esztendő első fele nem volt sima a számára, hiszen nem játszott Debrecenben, majd később az NB III-ban játszott, s onnan került hozzánk.

Arra a kérdésre, hogy milyen változások lehetnek még keretében, a szakvezető úgy felelt:

- Igazából nem erőlködök, hogy jöjjenek új játékosok, mert szerintem többet ér, ha a csapat egységes, mint hogy mindenáron öt-hat új igazolást jelentsünk be... Közben persze mindenki igyekszik felmutatni „skalpokat", hiszen a piac már mozog. Előfordulhat nálunk is változás, mert ha például olyan képességű játékos bukkanna fel, aki lényegesen jobb, mint az ittlévők, azon el lehetne gondolkodni. Kivéve a támadószekciót, hiszen ott bőven megvagyunk. Amúgy jól dolgozik a társaság, és a velünk edző fiatalok is ügyesek.

A ZTE FC szombaton játssza első felkészülési mérkőzését, méghozzá Mosonmagyaróváron. Amennyiben persze az időjárás engedi, hiszen havat jeleznek, nem is keveset a hét végére, úgyhogy megkérdeztük: rendelkeznek-e B tervvel a zalaiaknál.

- Hogyne: a B terv mindig az edzés - válaszolta Csank János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!