Sport

2015.12.05. 18:50

Az esélyesek nyertek az ökölvívó ob fináléiban

Hévízen szombaton zárórájához érkezett a 92. felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokság, hiszen a döntőket rendezték meg, különösebb meglepetések nélkül.

Kerkai Attila

A szerdán kezdődött férfi bajnokság sorozata a végkifejletéhez érkezett, hiszen a döntők jelentik a mindenkori bajnokságok csúcspontját. A pénteki nap viszont éppen arról döntött, hogy elmarad a 69 kg-ban a sokak által várt Bacskai Balázs – Káté Gyula finálé, hiszen Kátét legyőzte Vadász András. Azonban így is izgalmas finálék ígérkeztek, de persze megvoltak az esélyesek valamennyi súlycsoportban. A 49 kg-ban szoros csatában győzött a kecskeméti Lakatos István a hajdúsámsoni Ungvári István ellen, majd a második csata elmaradt.

Az 52 kg-osok között ugyanis sérülés miatt a győri Szabó Erik nem állt ki Csóka Nándor ellen, így Csóka az idei Eb-bronz után élete első felnőtt magyar bajnokságát nyerte. Az 56 kg-ban viszonylag simán győzött a salgótarjáni Szőrös Márk, aztán a 60 kg-osoknál megint egy kemény csata következett, amiben végül a bajai Gálos Roland nyert Varga Miklós ellen. A Nyéki Georgián - Tóth Richárd meccs (64 kg) szintúgy eldőlhetett volna bármelyik fél felé, végül Nyékit hozták ki győztesnek.

A 69 kg-os Bacskai Balázs keményen megküzdött a fináléban Vadász András ellen 
Fotó: Katona Tibor

A 69 kg-ban tehát Bacskai Balázs úgy készülhetett, hogy első számú kihívója (Káté) kiesésével könnyebb dolga ígérkezik Vadász ellen és győzött, azonban kétszer is ápolni kellett felrepedt szemöldöke miatt.

A 75 kg-ban Harcsa Zoltán nyert, a kőszegi házidöntőt a 81 kg-ban Hámori Ádám nyerte, a 91 kg-ban Sávoly Gergő (MTK) hozta a meccsét, ahogy a +91 kg-ban Bernáth István (Hajdúsámson) TKO-val.

A döntők eredményei.

49 kg: Lakatos István (Kecskemét)–Ungvári István (Hajdúsámson) 2:1.

52 kg: Csóka Nándor (Gladiátor-Miskolc)–Szabó Erik (Győri Gladiátor) – Szabó sérülés miatt nem állt ki.

56 kg: Szőrös Márk (Madárfészek-Salgótarján)–Herczeg Norbert (Kecskemét) 3:0.

60 kg: Gálos Roland (Baja)–Varga Miklós (Hajdúsámson) 2:1.

64 kg: Nyéki Georgián (Győri Gladiátor)–Tóth Richárd (Ring-Kaposvár) 2:1.

69 kg: Bacskai Balázs (Vasas)–Vadász András (KSI) 3:0.

75 kg: Harcsa Zoltán (Vasas SC)–Hegyi Barnabás (Vasas SC) 3:0.

81 kg: Hámori Ádám (Kőszeg)–Bugyik Sándor (Kőszeg) 3:0.

91 kg: Sávoly Gergő (MTK)–Nagy Bence (DVSC) 3:0.

+91 kg: Bernáth István (Hajdúsámson)–Tóth Gábor (Sopron) TKO.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!