Sport

2015.11.06. 17:02

Neumajer Kitti bronzérmes a vb-n - A zalai dartsos az Antalyában az ifjúságiak között párosban állt dobogóra

Zalaszentjakab – A faluban élő Neumajer Kitti bronzérmet szerzett a dartsosok ifjúsági világbajnokságán Törökországban.

Varga Andor

A női páros kategóriában – csakúgy mint a nyár eleji, dániai Európa-bajnokság megnyerése alkalmával – az iszakszentgyörgyi Czipó Vivien volt a partnere.Kitti harmadik éve dartsozik, jelenleg már egy székesfehérvári klub színeiben, de Zalaszentjakabon él, illetve középiskolába Kaposvárra jár, és az edzéseket is itthon végzi. A magyar válogatott tagjaként egy hetet töltött Antalyában, ahol mostanság még 30 fok a hőmérséklet, és lehet fürödni a tengerben, de ezek a napok nem ezért maradnak örökre emlékezetesek számára, hanem mert pályafutása második nemzetközi- és első világversenyén ismét érmet tudott nyerni.A vb-n (amelyen a felnőttek is versenyeztek egyébként) indításként az egyéni viadalt bonyolították le.

Neumajer Kitti (jobbról) párostársával, Czipó Viviennel és edzőjükkel, Ziegenhám Medárddal az érmükkel

A csoportból Kitti 2 győzelemmel és 1 vereséggel jutott tovább, majd az addig hibátlan párostársával találkozott a legjobb 16 között. A meccset Czipó Vivien nyerte, aki azonban a következő körben kikapott és az 5. helyen zárt, miközben Kittinek a 9. pozíció jutott.Aztán jött magyar szempontból a lényeg, a párosok küzdelme, amelynek első napját az Eb-címvédő magyar duó két sikerrel és egy vereséggel teljesítette, második helyen jutva tovább a csoportjából a legjobb 16 közé. Itt dél-afrikai ellenfelüket 4:2-re verték, azaz úgy térhettek pihenőre, hogy tudták: másnap elődöntőt vívnak. Itt a későbbi győztes német páros akadt az útjukba (a germánok a finálét 6:4-re nyerték Hollandia ellen), amelytől 5:0-ra kikaptak, és ezzel bronzérmet nyertek. Kitti még egy kategóriában képviselte hazánkat Törökországban: Vörösházi György oldalán a vegyes párosban a nyolcaddöntőig jutott.

A zalaszentjakabi versenyző igen elégedett az eredményekkel, hiszen első válogatott évét két éremmel zárta, miközben Antalyára sem volt több célkitűzése, mint tapasztalatokat gyűjteni a nemzetközi mezőnyben. Versenyek szempontjából ezzel számára véget ért az év, ám nagyon fontos felkészülési időszak kezdődik: jövő nyáron ismét lesz Európa-bajnokság. ráadásul Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!