Sport

2015.10.29. 16:39

Rangos lesz a mezőny Kanizsán

Nagykanizsa - Szombaton és vasárnap a kanizsai uszodában a BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa (egyik) csoportjának küzdelmeit rendezik, s igazán rangos mezőnyt láthat a kilátogató közönség. A résztvevő csapatok névsora a házigazda Kanizsa VSE mellett csupa OB I-es gárda, vagyis az A-HÍD OSC, Vasas SC, Debreceni VSE és a Tatabányai Vízmű SE négyese.

Kühne László

A vízban világbajnok és válogatott játékosokat is láthatnak az érdeklődők, elég csupán Gór-Nagy Miklósra, Decker Attilára, Bundschuh Erikre, vagy éppen a montenegrói Drasko Brguljanra gondolni a bajnoki második OSC-ből, de a többi résztvevő sem szűkölködik jó játékosokban.

- Immár harmadik alkalommal lehetünk a selejtező házigazdái - fogalmazott Balázs László, a KVSE elnöke. - Az első osztályú kluboknak amúgy kötelező az indulás, mi pedig jelezhettük a kupában részvételi szándékunkat és így pályázhattunk ismét az egyik selejtezőkör megrendezésére. Nagykanizsán kívül még Miskolcon, Pécsen és Szentesen rendeznek MK-selejtezőt és mozgalmas két nap előtt állunk, hiszen szombaton 11, míg vasárnap 9 órától következnek a remélhetőleg jobbnál jobb találkozók.

Azért a tréneri esélylatolgatás sem maradhat ki a sorból, s talán ezúttal nyugodtan leírhatjuk, a Kanizsa VSE szakvezetőjének, Simonka Ferencnek is "élmény" lesz a medence szélén meccselni.

- Hát igen, a sportág valódi minősége érkezik Nagykanizsára, hiszen ellenfeleink nem csupán az első osztály patinás együttesei, de nyugodtan mondhatjuk, hogy meghatározó legénységei is egyben - kezdte a nagykanizsaiak szakvezetője - A Vasassal kezdünk szombat délben, ők jelenleg az OB I B csoportjának hatodik helyén állnak, fiatal együttes, és remekül fordulnak. Ha sikerul a lefordulásaikat megakadalyozni, akkor szoros lehet a velük vívott mérkőzésünk. Az A-HÍD OSC-ről legyen elég annyi, hogy  csoportjuk első helyezettje az első ligában és BL-főtáblások, ellenük tényleg csak a tisztes helytállás lehet a cél. A Tatabányai Vízműről annyit, kapusunk, Pelle Balázs velük csinálta még végig a felkészülést, róluk van így a legtöbb információnk. A múlt héten szerezték meg első győzelmüket a Miskolc ellen az OB I-ben, s jó csapatról van szó, de ellenük van előzetesen a legtöbb esélyünk egy szoros találkozóra. A Debreceni VSE gyakorlatilag szintén más kategória, nagyon erősek az OSC-t egyedül a hajdúságiak verték meg idén. Érdekesség, hogy tőlünk Németh Zsolt éppen hozzájuk távozott másod- és kapusedzőnek. Reálisan nézve ellenük is egy célkitűzés lehet, minél tovább meccsben maradni.

Bakó Csaba  és társai igazán rangos ellenfelekkel szemben szállhatnak vízbe a hét végén Fotó: Szakony Attila

A kanizsai legénységnek tehát van egy "kémje" a hétvégi tornát tekintve Pelle Balázs személyében, ennél azonban jóval fontosabb, hogy a rutinos hálóőr az évek során sok nagy csatát élt meg a vízben példának okáért a Ferencváros és a Honvéd színeiben.

- Úgy gondolom, a torna jó kis kihívás lesz a kanizsai csapatnak és személy szerint nekem is - vázolta az előttünk álló hétvégével kapcsolatosan gondolatait a Kanizsa VSE első számú kapusa. - Ugyanakkor nem csupán a játékosoknak, de a nézőknek is valódi csemege lehet a mérkőzés-sorozat, elég, ha csupán arra gondolunk, hogy az OSC éppen szerdán játszott éles meccset a Jug Dubrovnik gárdájával a BL-ben. A Vasas egy valóban fiatal társaság, melynek tagjai kiválóan úsznak, a Debrecennek nagyra törő tervei vannak és lassan a Tatabánya, előző munkaadóm is komolyan belerázódik a legfelső osztály küzdelmeibe.

Egy másik, igaz, már nem "praktizáló" kapus, Németh Zsolt neve is szóba került néhány gondolattal feljebb, nos ő pedig régi simerősként érkezhet a dél-zalai városba, ezúttal az öltözők közül azonban a nem a hazai felé veheti az irányt...

- Három esztendő azért három esztendő, amit a kanizsaiak szakvezetőjeként eltölthettem, s ez nem múlik el nyomtalanul - mondta a Vasassal 2002-ben például KEK-et is nyert egykori portás. - Nagyon szép időszak volt, így mindenképpen nagy várakozással tekintek a kanizsai hétvége elé, s természetesen szeretnénk csapatunkkal kiharcolni a továbbjutást.

Előzetesen a Kanizsa VSE találkozói az alábbi időpontokban kezdődnek. Október 31., szombat: Vasas - Kanizsa 12.30 óra, Kanizsa - OSC 18 óra. November 1., vasárnap: Tatabánya - Kanizsa 9 óra, Kanizsa - Debrecen 17 óra.

Ezek is érdekelhetik