Sport

2015.10.25. 19:36

Megye I.: Pontokat vesztettek a hévíziek, lemondott posztjáról a Zalaszentgrót vezetőedzője

Megyei körkép - A megyei labdarúgó I. osztály 11. fordulójában nyert a Csesztreg, így növelte előnyét a döntetlent játszó Hévízzel szemben.

Bozó Péter

Femat Csesztreg–Lets Do It Technoroll Teskánd 3–1 (1–0)
Csesztreg, 150 néző. Jv.: Jakab B. Csesztreg: Kiss – Kasza, Molnár, Elek, Horváth B. (Kovács), Horváth M., Nagy N., Szekeres (Pál), Nemsics (Szalai), Pethő, Nagy R. (Nagy G.). Edző: Fentős Pál. Teskánd: Tóth P. Z. – Baumgartner, Major, Zsuppán, Csik, Németh, Farkas, Molnár, Gángó (Vas), Sopronyi, Vizsy. Edző: Mándli Péter.

Mindkét együttes támadó felfogásban játszott, de a kapuk előtt a védők a találkozó elején minden próbálkozást hárítottak. A 34. percben aztán Nagy N. labdája a 16-oson belül Molnár elé került, aki a hosszú sarokba lőtt, 1–0. A félidő vége felé Nagy R. és Pethő is a kapufát találta el, majd egy formás támadást követően „ajtó-ablak” helyzetben Pethő lőtt mellé. Térfélcsere után Gángó egyenlített, majd Nagy N. percei következtek. A csesztregi játékos előbb szabadrúgásból megszerezte a vezetést, majd egy újabb pontrúgást követően Kaszát hozta helyzetbe, aki a kapuba fejelt. A jól játszó vendégek ellen értékes pontokat szerzett a hazai csapat.

Gólszerzők: Molnár, Nagy N., Kasza, ill. Gángó.
Jók: Molnár, Elek, Nagy N., ill. az egész csapat.
U19: Csesztreg–Teskánd 1–1.

Szerszámsziget-Zalalövő–Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák 1–0 (0–0)
Zalalövő, 120 néző. Jv.: Vincze G. Zalalövő: Molnár I., Szőke, Kellner, Altinger, Cseresnyés (Molnár B.), Zsoldos (Boros), Tóth B., Herman (Tóth Á.), Kaszás, Darabos, Kisharmadás (Winkelbauer). Edző: Ostrom János. Kiskanizsa: Munkácsi – Ötvös, Mulasics, Csordás, Ganzer, Piecs, Kovács, Németh (Vinczek), Horváth (Somogyi), Kálcsics (Apáti), Földesi. Edző: Sneff Ferenc.

Mindkét oldalon jócskán akadtak hiányzók. Az első félidőben a kimaradt vendégziccerek és Molnár kapus bravúrjai tartották a lelket a hazaiakban. A ZTK is számos helyzetet alakított ki és puskázott el, sőt, még kapufát is lőtt. A második játékrészben leült a mérkőzés, sokkal kevesebb helyzet volt, végül Kaszás szabadrúgásból szerzett gólja jelentette a győzelmet a vendéglátók számára.

Gólszerző: Kaszás.
Jók: Molnár I. (a mezőny legjobbja), Zsoldos, Kaszás, ill. Munkácsi, Ötvös, Piecs.
U19: Zalalövő–Kiskanizsa 2–1.

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót–Lenti TE Sport 36 0–2 (0–2)
Zalaszentgrót, 300 néző. Jv.: Husz T. Zalaszentgrót: Jankovics – Balogh Á., Csarmasz, Tóth R., Balogh Z., Horváth B., Gájer, Sümegi, Ferenczi, Kolompár, Lakatos. Lenti TE: Ág – Fehér, Czigány, Kondákor (Sárkány), Kozári, Hermán, Kiss K., Horváth I., Balog (Farkas M.), Nagy B. (Balogh R.), Völgyi (Sebők). Játékos-edző: Sebők József.

A hazaiak felvették a harcot a Lenti ellen, helyzeteket is kialakítottak, de a szünetre a jobb játékerőt képviselő vendégek mehettek kétgólos előnnyel. A második félidő közepétől teljesen kiegyenlített volt a játék, a Zalaszentgrót kapufát is lőtt, de gólt nem sikerült szerezniük, így végül a Lenti három ponttal térhetett haza. A Zalaszentgrót edzője, Kovács Tamás már nem ült le a kispadra a szombati találkozón, ugyanis elmondta, hogy lemondott posztjáról.

Gólszerzők: Völgyi, Sárkány.
Jók: az egész csapat, ill. Ág, Völgyi, Balogh M., Kozári.
U19: Zalaszentgrót–Lenti 0–5.

Letenye–Csács-NSE 0–1 (0–0)
Letenye, 100 néző. Jv.: Deák F. Letenye: Gyulai – Móricz, Kovács K., Kiss Á., Proszenyák (Emmer), Erdős (Kovács Á.), Zsohár, Őri, Kiss M., Kanizsai (Major), Markek D. Edző: Kiss István. Csács-NSE: Kozma – Szegleti, Németh P., Somogyi, Horváth P., Lepár, Éder, Csongár, Koczor (Rédei, Sziráki), Sági, Horváth Á. (Németh A.). Edző: Kovács Imre.

A vendégek léptek fel támadólag a mérkőzés elején, Gyulai több alkalommal is bravúrral hárított. Az első negyedóra után kiegyenlített lett a játék, majd a szünet után is egyenlő erők küzdelme folyt. A 70. percben egy véleményes szögletet követően a kavarodásból vezetést szereztek a vendégek. A vége előtt Markek egyenlíthetett volna, de a közeli fejese fölé szállt. A tartalékos hazaiak egyenrangú ellenfelei voltak a jobb nevekből álló csácsiaknak, sokat dolgoztak a jó eredményért, de ahogy a mondás is tartja: „szegény embert az ág is húzza”.

Gólszerző: Horváth Á.
Jók: Gyulai, Őri, Kiss Á., ill. Sági, Lepár, Csongár.
U19: Letenye–Csács-NSE 2–8.

Zalagrár Pókaszepetk–Hévíz 1–1 (0–1)
Pókaszepetk, 150 néző. Jv.: Réz N. Pókaszepetk: Lepár – Goldfinger, Száraz, Lovrencsics (Kovács), Büki (Pintyőke), Cseke, Hemela (Pethő), Toplak G., Bertók, Toplak B. (Huszár), Csécs. Játékos-edző: Lepár Attila. Hévíz: Balogh M. – Herbály, Czibor, Vasas, Rácz, Keszthelyi, Sipos (Huber), Nagy (Hetesi), Szántó, Karakai, Pálfi. Edző: Lendvai Miklós.

Küzdelmes mérkőzésen egy nagyon jó csapat ellen szerzett értékes pontot a Pókaszepetk.

Gólszerzők: Csécs, ill. Pálfi.
Jók: az egész csapat, ill. Rácz.

Nagykanizsa–Olajmunkás Gellénháza 1–3 (0–2)
Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Németh I. Nagykanizsa: Szekeres P. – Schuller, Völgyi D., Grudics (Szép D.), Hóbor, Kiss J., Zsirai P. (Péter), Szakmeiszter J., Szalai D. (Nagy M.), Bene G., Horváth B. Edző: Gombos Zsolt. Gellénháza: Dóra – Nagy Z., Horváth B., Bognár P., Balogh B., Balogh A., Nikitscher, Papp T, Szabó B. (Pintér Á.), Horváth L. (Viola), Pergel (Bencze). Játékos-edző: Bencze Péter.

Tulajdonképpen tabellaszomszédok találkozója volt a meccs, hiszen a közvetlen élmezőny után állt mindkét együttes, s a nyári előkészületi párharcaik alapján nem kevés gólra számíthattak a nézők. Aztán ami a korábbi bajnokságok során már hagyománnyá vált, folytatódott, hiszen a gellénházaiak szerezték a gólokat a nem túl látványos mérkőzésen, s már a félidőben biztos előnnyel vonulhattak pihenőre. Bencze Péter, a vendégek játékos-edzője „kollégáitól” a második játékrészre kivonulva azt kérte, a kezdeti perceket hozzák le nyugodtan, lehetőleg kapott gól nélkül, s akkor kezükben az összecsapás... Nos, így is történt, sőt idővel már háromgólos volt a vezetésük Horváth László mesterhármasa révén, s az eredményen Horváth Balázs találata – hazai oldalon – már csupán kozmetikázni tudott.

Gólszerzők: Horváth B., ill. Horváth L. (3).
Jók: senki, ill. Horváth L. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat.

A ráadásban nyert a Szepetnek

Semjénháza–Szepetnek 0–1 (0–0)
Semjénháza, 150 néző. Jv.: Kocsondi J. Semjénháza: Szőke – Papp (Turi), Kapuvári, Kocsis, Horváth, Orbán, Kuzma, Latin, Mercigány (Kovács), Szollár, Markek. Edző: Markek István. Szepetnek: Horváth Zs. – Szabó, Hajnal (Petánovics), Németh, Grabant (Anger), Bedő, Kalinics, Baranyai (Fuisz), Kollár, Nagy, Cs. Horváth. Edző: Grabant János.

Gólszerző: Fuisz.
Jók: Markek, Horváth, Kapuvári, ill. Németh, Bedő, Cs. Horváth, Fuisz.
Kiállítva: Nagy T. (91., Szepetnek).
U19: Semjénháza–Szepetnek 0–3.

Sportszerű, küzdelmes mérkőzésen a jobb játékerőt képviselő vendégek a hosszabbításban szerzett szerencsés góllal nyerték meg a sportszerű játékvezetés mellett zajló rangadót.

Ezek is érdekelhetik