Sport

2015.10.25. 13:26

Gyirmót FC - ZTE FC: döntetlen a rangadón

A labdarúgó NB II-ben élen álló Gyirmót FC a harmadik ZTE FC-t látja vendégül a 11. fordulóban.

Kerkai Attila

A ZTE FC együttese a legutóbbi fordulóban Csákváron szenvedett vereséget és ezt a botlást szeretné kijavítani, de a zalaiak tisztában vannak vele, hogy nem lesz könnyű dolguk. A mezőny  legstabilabb együttese ugyanis az ellenfelük ebben a fordulóban, hiszen a Gyirmót FC eddig mabaiztosan teljesített, nem véletlenül áll az élen.

A ZTE FC csapatából hiányzik a legutóbbi találkozón kiállított és eltiltott Forgács András, valamint a sérült Horváth Roland.

Eredetileg a televíziós közvetítés miatt  került át szombatról vasárnapra ez a találkozó, azonban csak a 15 órai kezdés előtt dől el, hogy valóban élőben sugározza-e a mérkőzést az M4 csatorna. A Forma 1-es világbajnokság szombati időmérő edzése a nagy esőzés miatt elmaradt az egyesült államokbeli Austinban, amit vasárnapra tettek át 15 órára. Amennyiben Amerikában meg lehet rendezni az időmérőt, akkor ez kerül élőben képernyőre , tudtuk meg ifj. Knézy Jenőtől  a sportcsatorna Gyirmóton tartózkodó  riporterétől, amennyiben nem, akkor Gyirmót - ZTE FC találkozó.

A nemzetisport.hu híre szerint megtartják a Forma 1-es időmérő edzést, így tehát a Gyirmót - ZTE FC nem kerül élőben közvetítésre.

Gyirmót  FC - ZTE FC 1-1 (1-0)

Gyirmót, néző. Jv.: Takács (Pápai, Szilágyi).

Gyirmót: Sebők - Bori, Balogh, Lázár P., Völgyi - Kiss M. - Vass (Lengyel D., 86.), Paku, Madarász (Horváth A., 64.), Simon András (Beliczky, 72.) - Simon Attila.  vezetőedző: Bene Ferenc.

ZTE FC: Szappanos - Simonfalvi, Gyagya, Nagy T., Fodor (Szalkai, 66.) - Szakály A., Patvaros (Koller, 81.), Bedi - Városi, Daru, Babati. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerző: Simon Attila (27.), illetve Babati (89.)

1. perc: A Gyirmót FC csapata indította útjára a mérkőzést. Az idő kellemes, süt a nap és viszonylag sok néző foglal helyet a lelátókon.

4. perc: Egyelőre méregetik egymást a felek. A pálya kifogástalan minőségű, ezen  nem múlhat semmi.

5. perc: Megzördült a háló. Igaz, csak oldalról, amikor Simonfalvi futott el a jobb oldalon, beadását Daru csúsztatta mellé az oldalhálóba.

8. perc: Fodor vesztett labdát a felezővonalnál, Simon Attila kapott jó kiugratást, majd megpróbálta átemelni Szappanoson a labdát, de a zalai hálóőr résen volt és védett.

11. perc: Áttevődött a játék a ZTE térfelére  immár percek óta. A Gyirmót két szöglettel jelezte támadókedvét, de hatástalanították ezeket a zalaiak

13. perc: Ez viszont egy hatalmas zalai lehetőség volt. Szakály emelt Daru elé, aki mellre vette a labdát, a 11-es pontnál Balogh sodorta ela labdát, de úgy tűnt, mintha kézzel, amit reklamált is a zalai támadó - hiába.

17. perc: Ez viszont ziccer volt. Bedi remekül tálalt Daru felé, aki ellépett őrzője mellől, tisztán lőhetett volna, de az ötös sarkánál lyukat rúgott... Fogta is a fejét...

21. perc: Madarász kapott jó indítást, a jobb oldalon betört a 16-osra, de közben Szappanos már kiindult kapujából és másodjára levarázsolta a gyirmóti játékos lábáról a labdát.

23. perc: Bedi ugratta ki a bal oldalon Városit, Bori elvétette a labdát, így a zalai középpályás egy csel után a 16 os sarkánál megcsinálta a cselt, majd lőtt, a kapura tartó lövést Sebők csak kiütni tudta. Nagy helyzet volt.

25. perc: A ZTE FC egyre többet támad és játékban is sokkal aktívabb, mint mondjuk az első tíz percben. A Gyirmót is egy-egy kiugratással veszélyeztet, bármi lehet.

27. perc: Vezet a Gyirmót. Városi veszítette el a labdát, Fodorról Madarász elé került a labda, aki az alapvonaltól jobbról centerezett, az érkező Simon Attilának pedig négy léépésről nem okozott gondot a kapuba lőni, 1-0.

30. perc: Mint minden gól, ez is elkerülhető lett volna. A Gyirmót érzi, hogy most jött el a lélektani pillanat, hogy üsse a vasat és próbál nyomást gyakorolni a zalaiakra.

35. perc: A ZTE FC kivédte a próbálkozást, de nagyon pontatlan a  futballja. Támadásai gyakorlatilag elhalnak az utolsó és általában rosszul megválasztott döntéseknél.

37. perc: Micsoda helyzet maradt ki. Bedi passzát Daru fejelte le tökéletes ütemben Patvarosnak, aki középről, 12 méterről tisztán félfordulattal csúnyán mellé lőtt.

40. perc: Azt nem lehet mondani, hogy ne lettek volna   helyzete a zalaiaknak, de a befejezések nem sikerültek.

41. perc: Gyagya vétette el a labdát, Simon Attila ziccerben lépett ki, de 14 méteres lövését Szappanos megfogta, illetve kipattant róla., de jó ütemben jött ki és ez volt a döntő.

45. perc: Vége az első félidőnek.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Egyik csapat sem cserélt.

47. perc: Fodor kapott sárga lapot, aki akasztotta a kilépő Madarászt.

48. perc: Bedi jobb oldali szöglete az egyik védő fejéről tartott a kapu felé, de fölé ment a labda. Újabb szöglet, amit Szakály és Bedi elügyetlenkedett, gyakorlatilag már a saroknál.

51. perc: A ZTE FC úgy tűnik, hogy igyekszik magához ragadni a kezdeményezést, többen van nála a labda. Van idő ezt megállapítani, hiszen Madarászt ápolják a pálya közepén.

55. perc: Egyértelműen a ZTE-nél van többet a labda, gyakorlatilag a Gyirmót térfelén futballozik folyamatosan.

58. perc: A zalaiak nem nagyon tudnak mit kezdeni fölényükkel, hiszen a Gyirmót jól zár. De az is lehet, hogy csak altatás ez a részükről, hiszen minden pillanatban megindulhatnak.

60. perc: Simon Attila, Bori, majd Simon Andás volt a labda útja, végül utóbbi lőtt középről 15 méterről, de egy láb blokkolta a lövést. Kellett...Mindenesetre a hazai közönség nagyobb aktivitást kérne sajátjaitól.

62. perc: Egy gyors gyirmóti kontra végén Vass éles szögből, jobbról 13 méterről célozta meg a bal alsó sarkot. A labda befért volna, ha nem véd Szappanos.

65. perc: Villant a ZTE. Bedi a jobb oldalról remekül adott be, Daru az ötösön felment fejelni, de a kapu bal oldalába tartó labdát Sebők kiszedte.

66. perc: Csere a zalaiaknál: Fodor helyett Szalkai a pályán.

69. perc: A ZTE nem tud mit kezdeni most már tartós fölényével és labdabirtoklásával. A hazai nézők be-bekiabálnak, hogy miért védekezik csapatuk.

70. perc: Nagy Tamás kapott sárga lapot, amiért a 16-os jobb oldali sarkánál összefutott Vassal. A zalai középpályás lépéselőnyben volt, összeakadhatott a lábuk, ezért sem értette, miért kap sárgát.

72. perc: Zalai oldalon Szakály helyett Szőllősi, a hazaiaknál Simon András helyett Beliczky a pályán.

75. perc: Kezdődik a hajrá, talán a cserékkel frissül a ZTE csapatának játéka, hogy egyenlíteni tudjon. Az egerszegiek próbálják megjátszani Darut, de nagyon őrzik a szezonban 10 gólos támadót a gyirmótiak. Gyakorlatilag nem sok esélye van elszakadni az őrzőktől.

79. perc: Babati lőtt jobbról kapura, Sebők kiejtette a labdát, s közben Daru támadta a labdát. Sebők a  földön fekve odanyúlt Daru lábához, aki elesett a kaputól négy méterre. A játékvezető nem fújt, pedig úgy tűnt, megtehette volna...

81. perc: Patvaros helyett Koller is a pályán a zalaiaknál.

84. perc: Kezd egy kicsit felpörögni a mérkőzés, hogy a Gyirmót is kijjebb húzódott. A ZTE FC támadókat vetett be csereként, hiszen gól kell a pontszerzéshez.

86. perc: Az utolsó csere a hazaiaké: Vass helyett Lengyel D.

88. perc: Úgy tűnik,itt már nem esik gól, a hazaiak nagyon nem akarnak már kockáztatni, a ZTE meg képtelen. Mintha egy kicsit az egerszegiek bele is fásultak, hogy végig támadták a második félidőt, de eredménytelenül.

89. perc: Egyenlít a ZTE ! Szőllősi bal oldali szöglete egy fejen megcsúszott, éppen Babati elé, aki kissé jobbról 10 méterről laposan a kapuba bombázott, 1-1.

91. perc: Nem volt igazunk, szerencsére, úgyhogy lehet még a gól a mérkőzésben. A ZTE megy is előre.

93. perc: Pontosan nem tudni hány perc a hosszabbítás, nem láttuk, hogy mutatták volna, s a hangosbemondó sem mondta be. Nem is kell, mert vége a találkozónak.

A rangadó tehát döntetlennél ért véget és a ZTE FC megérdemelte a pontot, ugyanis a második félidőben nagyon sokat tett ezért. Viszont a gyirmótiak sem tűnnek elégedetlennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!