Sport

2015.09.07. 17:29

Szűcs és Csóti is ezüstérmes lett a Magyar Atlétikai Szuper Ligán

Zalaegerszeg - Debrecen volt a házigazdája a második alkalommal megrendezett Magyar Atlétikai Szuper Liga döntőjének. A nyereménydíjas versenyen a versenyszámonkénti legjobb nyolc magyar atléta indulhatott. A Zalaszám ZAC négy, a Keszthelyi VDSE pedig egy sportolóval képviselhette magát a döntőn.

Kerkai Attila

Rögtön az első versenynapon megszületett a két zalai ezüstérem. Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC U23-as Európa-bajnoki döntőse 14,35 mp-es teljesítménnyel biztosan szerezte meg az ezüstérmet. Csóti Jusztina (KVDSE) ebben az esztendőben óriásit fejlődve, immáron a második leggyorsabb hölgy lett Magyarországon. Ezúttal 12,08 mp-es eredménnyel szerzett meglepetés ezüstöt. Ugyanő a második versenynapon 25,39 mp-es idővel negyedik helyen ért célba a 200 m-es síkfutásban.

Csóti Jusztina remek szezont tudhat maga mögött. Fotó: Katona Tibor

És akkor a többiekről. Horváth Lotti (Zalaszám ZAC)) szinte végigversenyezte az étlapot . Hármasugrásban 4. helyezést ért el 12,02 m-es ugrásával, 200 m-en 7. lett 26,25 mp-es idővel, míg 100 m-en nyolcadikként zárt 12,73 mp-es eredménnyel.

Köcse Richárd (Zalaszám ZAC) megállta a helyét a felnőttek között is, hiszen 200 m-en 22,15 mp-es idővel negyedik helyezést ért el.

Végül az utolsó versenyszámban, a női súlylökésben Veiland Violetta (Zalaszám ZAC) megmutatta, hogy rövidesen számolni kell vele már a felnőttek mezőnyében is: 13,57 m-es dobással az 5. helyen végzett.

Az atlétikai szezonnak pedig még korántsincs vége erre az évre, sőt! Az ősz során még akad rangos viadal, így bajnoki vetélkedés is. A most következő hét végén például a Zalaszám-ZAC atlétái a Szombathelyi Haladás együttesével közös csapatot alkotva Székesfehérváron részt vehetnek a Magyar Csapatbajnokság döntőjében. Az egerszegiek vezetőedzője, Kámán Ferenc a közös együttes csapatkapitányaként jó szereplést vár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!