Sport

2015.09.26. 07:32

Gáll Tamás és Bencze Tamás is elégedett a Göcsej Kupán látottakkal

Pénteken véget ért a 46. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa, melynek fináléja jót tett az egész rendezvények. Sokan voltak a lelátón, s nem is lehet kérdéses: erre a tornára még jó ideig szükség lesz.

Kerkai Attila

A finálé, a Körmend – Falco KC összecsapás amúgy egyoldalú küzdelmet hozott, hiszen a körmendiek valósággal állva hagyták megyebeli riválisukat. A 79-62-es végeredmény nem tükrözi hűen a különbséget, a találkozó nagy részében volt már harminc pont körüli is a különbség. A lelátón pedig igazi kupahangulat uralkodott. Megbecsülni is nehéz, de Körmendről négy-ötszázan is helyet foglalhattak és Szombathelyről is százas tételben lehettek szurkolók.

Ami a zalai szereplést illeti, a pénteki nap teljes egerszegi sikert hozott, ami a végül 5. helyezett Zalakerámia-ZTE KK férfi csapata részéről várható volt a szlovén KK Lastovka ellen (79-65), ugyanakkor a ZTE NKK sikere (61-56) az így is tornagyőztes Győr ellen, a bravúr kategóriájába tartozott. Az egerszegiek a körbeverések miatt a harmadik helyen zártak.

- Ahogy a Győr játszott ezen a héten, nem számíthattam sikerre, azonban az elmúlt évek során a két csapat mérkőzéseiben mindig benne van a lehetőség, hogy megtréfáljuk a kisalföldieket – mondta el kérdésünkre Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője, aki arra utalt: a bajnokságban is megtették már ugyanezt. – Azt nagyon sajnálom, hogy sérülés miatt ezen a tornán Licskai Zsófia tulajdonképpen csak perceket tudott játszani, hiszen neki jó lett volna a játék, hogy még jobban beépüljön a csapatba. Akik előtt kalapot kell emelnem: Horváth Zsófia és Szélesy Judit. A két rutinos kosarasunk harminc perces átlagot hoztak ezen a tornán és jól is kosaraztak.

Bencze Tamás, a Zalakerámia-ZTE KK vezetőedzője szintén hasznosnak tartotta ezt a három mérkőzést, amit a Göcsej Kupán játszottak. A fáradtság ellenére az utolsó találkozójuk kifejezetten nagy iramú játékot hozott.

- Kellemetlen stílusú volt a szlovén ellenfél, mi pedig nem kellő hőfokon kezdtünk, ám aztán belejöttünk – hallottuk Bencze Tamástól értékelését. – A szlovének az előző napi találkozójukhoz képet 5-6 órával többet pihenhettek, ami higgyék el, egy ilyen, három napos sorozatban igenis sokat jelent. Értékes sikert könyveltünk el, olykor parázs hangulatú találkozón, de ebből is tanulni kell. Nem szabad a jövőben, hogy kizökkenjünk a pályán kialakult viták miatt a ritmusunkból. Amit sajnálok, hogy kikaptunk a nyitó találkozón, ráadásul egylabdás meccsen a Komárnótól, így az ötödik helyezést tudtuk már csak kihozni a tornából. Biztos vagyok benne, ha másként alakul az a találkozó, jóval előrébb végzünk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!